Ελένη Ζαφειρίου: Η «μάνα» του ελληνικού κινηματογράφου που όλοι αγαπήσαμε (pics)

Όταν μιλάμε για ελληνικό κινηματογράφο και για «μάνα» τότε μιλάμε για την Ελένη Ζαφειρίου!

Ελένη Ζαφειρίου: Η «μάνα» του ελληνικού κινηματογράφου που όλοι αγαπήσαμε (pics)

Πονεμένη και βασανισμένη, χήρα ή σύζυγος του Ορέστη Μακρή, πάντα υπομονετική και λιγομίλητη… «Μάνα» της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη, του Γιώργου Κωνσταντίνου, του Αλέκου Αλεξανδράκη και φυσικά του Νίκου Ξανθόπουλου έχει μεγαλώσει γενιές ηθοποιών και γενιές και γενιές θεατών!

Η Ελένη Ζαφειρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1916 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Το 1936 πρωτοεμφανίστηκε στο Εθνικό Θέατρο. Υποδύθηκε δεκάδες ρόλους, κυρίως του κλασικού ρεπερτορίου όμως έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τους κινηματογραφικούς της ρόλους (της μάνας!) σε ταινίες όπως: «Υπολοχαγός Νατάσα», «Ξύπνα Βασίλη», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Η θεία από το Σικάγο», «Νόμος 4000», «Η κυρά μας η μαμή» κ.ά. Μόνο με τον Νίκο Ξανθόπουλο συνεργάστηκε σε περισσότερες από 20 ταινίες το σύνολο των συμμετοχών της αγγίζει τις 100.

Η ίδια δεν γνώρισε τη βιολογική της μητέρα γιατί πέθανε στη γέννα. Αρχικά μεγάλωνε με τον πατέρα και τα αδέλφια της, αλλά υιοθετήθηκε από την ηθοποιό Κυριακούλα Ζαφειρίου. Η θετή της μητέρα, την έφερε σε επαφή με το θέατρο. Παιδί ακόμα ακολουθούσε τη θετή της μητέρα στις περιοδείες, άλλαζε συνέχεια τόπους και σχολεία, πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια και, φυσικά, ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου από πολύ μικρή ηλικία.

Η Ελένη Ζαφειρίου πέθανε στις 2 Σεπτεμβρίου του 2004.

Δείτε στο video και την gallery σκηνές από τους ρόλους της κινηματογραφικής μάνας όλων των Ελλήνων!

Με πληροφορίες από: Μηχανή του Χρόνου, Σαν σήμερα.

Πηγή φωτογραφιών: finosfilm.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved