Γιορτή της Μητέρας: Τρείς συνταγές για εύκολα σοκολατένια γλυκά (pics)

Τρία σοκολατένια γλυκά για τη μαμά σας.

Γιορτή της Μητέρας: Τρείς συνταγές για εύκολα σοκολατένια γλυκά (pics)

Η ημέρα της Μητέρας πλησιάζει. Αν θέλετε να φτιάξετε λοιπόν ένα γλυκό για το σημαντικότερο πρόσωπο στη ζωή σας, έχουμε να σας προτείνουμε τρεις συνταγές …σοκολατένιες. Επιλέξτε το γλυκό που πιστεύετε ότι μπορείτε να φτιάξετε καλύτερα και κάντε την πιο γλυκά έκπληξη στη μητέρα σας.

'Εχουμε και λέμε:

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι

keik sokolatas

Υλικά

1 κούπα ανάλατο βούτυρο
1 κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
1 ¼ της κούπας ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. τριμμένο αμύγδαλο
1 κούπα κακάο (κι επιπλέον για το γαρνίρισμα)
Σαντιγύ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα
Μόλις είναι έτοιμο, το βάζετε στην άκρη και το αφήνετε να κρυώσει, περίπου για 5 λεπτά. Μόλις κρυώσει, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά και κάθε φορά ανακατεύετε για να αναμειχθούν μεταξύ τους τα υλικά. Κατόπιν, προσθέτετε τη βανίλια και το κακάο κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να είναι ένα απαλό μείγμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε τη φόρμα και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε για 30 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζετε στο κέντρο ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό και στεγνό, είναι εντάξει. Το αφήνετε για 10 λεπτά ακόμη στη φόρμα και μετά το αφαιρείτε μέχρι να κρυώσει εντελώς. Ρίχνετε από πάνω κακάο και το σερβίρετε με σαντιγύ.

Σοκολατένια τάρτα χωρίς ψήσιμο

sokolatenia glika 1

Υλικά

Δύο πακέτα μπισκότα με επικάλυψη σοκολάτας
35 γρ. βούτυρο, λιωμένο
300 ml κρέμα γάλακτος για γλυκά
σκόνη κακάου, για το σερβίρισμα

Σοκολάτα γάλακτος

400 γραμ. σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομμάτια
250ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος
50 γραμ.βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σοκολάτα μαύρη

150 γραμ. μαύρη σοκολάτας (70% κακάο) σε μικρά κομμάτια
50 γραμ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βουτυρώνετε καλά μια μακρόστενη χαμηλή φόρμα και την αφήνετε στο πλάι.Σε ένα multi χτυπάτε περίπου 300 γρ. μπισκότα μαζί με το βούτυρο. Μόλις είναι έτοιμο απλώνετε το μείγμα στην φόρμα και την τοποθετείτε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε την σοκολάτα γάλακτος, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι. Τοποθετείτε το μπολ με τα υλικά στο φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα. Μόλις είναι λείο το μείγμα, το βάζετε στο ψυγείο για 5 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνετε την σοκολάτα πάνω από την βάση της τάρτας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μαύρη σοκολάτα

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μαύρη σοκολάτα με το βούτυρο και το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λεία. Μόλις κρυώσει η κρέμα, απλώστε την πάνω από την σοκολάτα γάλακτος και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 15-20 λεπτά.
Κόψτε τα υπόλοιπα μπισκότα σε διαγώνια κομμάτια. Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα την βγάζετε από την φόρμα, προσθέτετε σαντιγί ( προαιρετικά) διακοσμείτε με τα κομμένα μπισκότα και σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με κακάο.

Σοκολατένιο κέικ με φράουλες

sokolatenia glika 2

Υλικά

1 συσκευασία με έτοιμο μείγμα για brownies
1 1/2 φλιτζ. φράουλες κομμένες σε φέτες ή σε ομοιόμορφα κομμάτια
2 1/3 φλιτζ. δάκρυα σοκολάτας
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα τετράγωνo ταψάκι στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και παράλληλα προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.
Ετοιμάζετε το μείγμα για brownies και το ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ( συνήθως δεν χρειάζεται πάνω από 20 λεπτά). Αν πάλι θέλετε να ετοιμάσετε δική σας ζύμη για brownies μπορείτε να φτιάξετε αυτή που σας προτείνουμε και θα τη βρείτε εδώ.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα δάκρυα σοκολάτας και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ζεστή. Ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να γίνει μια ρευστή σοκολάτα.
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ απλώνετε τις φράουλες και τις καλύπτετε με τη σοκολάτα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιείστε μια σπάτουλα.
Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα ( ίσως και λίγο περισσότερο)

Το σοκολατένιο γλυκό σας είναι έτοιμο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved