Προστατέψτε τα παιδιά από την κατάποση επικίνδυνων αντικειμένων και τροφών!

Μια από τις πιο σοβαρές ανησυχίες των νέων μαμάδων σχετικά με τα ατυχήματα είναι η επικινδυνότητα που μπορεί να προκληθεί απο την κατάποση κάποιου μικρού παιχνιδιού ή τροφίμων.

Προστατέψτε τα παιδιά από την κατάποση επικίνδυνων αντικειμένων και τροφών!

Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές που σίγουρα θα σας βοηθήσουν!

- Αποφεύγετε να αφήνετε τρόφιμα σε σημεία που μπορούν να πιάσουν τα μωρά ή τα μικρά παιδιά .
Ιδιαίτερα σε παιδιά κάτω των 4 ετών κρατήστε μακριά:
τσίχλες, ξηρούς καρπούς, ποπκόρν, ολόκληρα σταφύλια, ζαχαρωτά (σκληρές καραμέλες, ζελεδάκια, γλειφιτζούρια κτλ.), λουκάνικα, μεγάλα κομμένα κομμάτια ωμών λαχανικών, κρεάτων.

- Συμβουλές που θα βοηθήσουν:
• Κόψτε τα φαγητά τους σε πολύ μικρά κομμάτια.
• Τα παιδιά δε θα πρέπει ποτέ να τρέχουν, να περπατάνε, να παίζουν ή να ξαπλώνουν με γεμάτο το στόμα.
• Να γνωρίζετε τις πράξεις των μεγαλύτερων αδερφών. Πολλοί πνιγμοί γίνονται όταν μεγαλύτερα αδέρφια δίνουν κάποιο επικίνδυνο τρόφιμο ή αντικείμενο στο μικρότερο αδερφάκι.
• Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μασάνε καλά το φαγητό τους
• Δε πρέπει να τα αφήνετε ποτέ μόνα όταν τρώνε.

Είναι γνωστό ότι τα παιδιά σε μικρή ηλικία έχουν μεγάλη περιέργεια και θέλουν να τα δοκιμάζουν όλα. Κινδυνεύουν και από κατάποση άλλων επικίνδυνων αντικειμένων που συχνά μπορούν να βρουν στο σπίτι.

Αντικείμενα που πρέπει να προσέχετε είναι:

νομίσματα, μπαλόνια, μπαταρίες ρολογιών, μαγνητάκια ψυγείων, μπίλιες, κουμπιά, κομμάτια τροφών ζώων, καπάκια από στυλό, κορδέλες, μικρά γυναικεία αξεσουάρ μαλλιών.

Ποτέ μην αγοράζετε παιχνίδια που είναι για μεγαλύτερη ηλικία. Περιέχουν μικρότερα κομμάτια που είναι επικίνδυνα. Έχουν σχεδιαστεί ανάλογα την ηλικία από ειδικούς. Και πάντα να ελέγχετε τους καναπέδες και τα μαξιλάρια που μπορούν να «κρύβουν» μικροαντικείμενα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved