Ινδία: Οργή για τη μικρή ποινή που επιβλήθηκε σε βιαστή μίας φοιτήτριας

Οργή προκάλεσε στην Ινδία η απόφαση του δικαστηρίου να επιβάλλει μικρή ποινή στον έφηβο που συμμετείχε στον ομαδικό βιασμό μιας φοιτήτριας από το Νέο Δελχί.

Ινδία: Οργή για τη μικρή ποινή που επιβλήθηκε σε βιαστή μίας φοιτήτριας

Η χώρα έχει αρχίσει επιτέλους να εκσυγχρονίζεται καταδικάζοντας τους βιασμούς, κάτι που πιο παλιά ήταν πραγματικά αδύνατο έστω και να ειπωθεί σε κάποια αστυνομική αρχή.

Στην καταδίκη του ενός από τους έξι που εμπλέκονταν στον βιασμό της φοιτήτριας, επιβλήθηκε ποινή μόλις τριών ετών με το ελαφρυντικό πως ήταν 17 ετών και το ανώτατο όριο ποινής για τέτοιες ηλικίες ανέρχεται στα τρία έτη. Ο εγκλεισμός του θα γίνει σε ειδικό κέντρο ενώ ο χρόνος που έχει μείνει φυλακισμένος για την αναμονή της δίκης του έχει ληφθεί υπόψη. Πολλά πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων αποτύπωσαν την οργή του κόσμου και αναφέρθηκαν αρνητικά στο θέμα.

Η εφημερίδα Times της Ινδίας γράφει πως το δικαστήριο ανηλίκων «στέρησε την απόδοση δικαίου» από την οικογένεια του θύματος ενώ η λαϊκή εφημερίδα Mail Today στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει: «Παρωδία (της δικαιοσύνης): ο νεαρός βιαστής της 16ης Δεκεμβρίου τη γλίτωσε από δολοφόνος».
Οι Hindu Times επισήμαναν: «Θα μπορεί να βλέπει τηλεόραση και να παίζει βιντεοπαιχνίδια μέσα στη φυλακή» επικαλούμενοι και τις μαρτυρίες των αστυνομικών αρχών, κατά τις οποίες ο καταδικασθείς ήταν ο «πιο βίαιος από τους έξι» βιαστές.

Η Σούσμα Σουαράι, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, αναφέρει πως θα καταθέσει πρόταση νόμου για την τροποποίηση των ποινών που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τους ανηλίκους ενώ χαρακτηριστικό ήταν το post της, στο twitter: «Η μέγιστη ποινή των τριών ετών δεν αποδίδει δικαιοσύνη».

Ο βιασμός έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο μέσα σε ένα λεωφορείο και είχε προκαλέσει κύμα διαδηλώσεων στη χώρα. Η κοπέλα υπέκυψε στα τραύματά της 13 μέρες μετά. Το Κοινοβούλιο τότε, είχε αναγκαστεί να θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα για τους ανήλικους που εμπλέκονται σε σεξουαλικά εγκλήματα.

Η δίκη θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες για τους τέσσερις κατηγορούμενους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το πέμπτο άτομο το οποίο διαφεύγει από την αστυνομία. Ο έκτος πέθανε στη φυλακή με πιθανότερο αίτιο την αυτοκτονία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved