Το διαμέρισμα της Coco Chanel: Στυλάτο όπως και εκείνη - Δείτε φωτογραφίες (pics)

Βρίσκεται στην 31 Rue Cambon, στο Παρίσι, ακριβώς πάνω από τη διάσημη μπουτίκ.

Το διαμέρισμα της Coco Chanel: Στυλάτο όπως και εκείνη - Δείτε φωτογραφίες (pics)

Η Gabrielle Chanel γεννήθηκε φτωχή και έγινε μία από τις διασημότερες σχεδιάστριες μόδας του 20ού αιώνα. Το 1909 άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Παρίσι, με γυναικεία καπέλα. Ίδρυσε ομώνυμο οίκο μόδας που παραμένει στην επικαιρότητα μέχρι σήμερα. Το 1923 δημιούργησε το άρωμα «Σανέλ № 5» και εφηύρε το μικρό μαύρο φόρεμα.

Το 1918, οκτώ χρόνια μετά το άνοιγμα του καταστήματός της «Chanel Modes» στο 21 rue Cambon η θρυλική σχεδιάστρια εκμεταλλεύτηκε την επιτυχία της και αγόρασε ολόκληρο το κτίριο στο νούμερο 31 της ίδιας οδού. Το κατάστημα είναι στο επίπεδο του δρόμου, το haute couture και τα dressing rooms στον δεύτερο όροφο, το διαμέρισμά της στον τρίτο και το προσωπικό της εργαστήριο ήταν στον τέταρτο. Η ταράτσα έχει μια από τις καλύτερες οπτικές του Παρισιού.

Στην πραγματικότητα αυτό δεν ήταν το διαμέρισμά της, καθώς δεν υπάρχει υπνοδωμάτιο και κάθε βράδυ κοιμόταν στην ιδιωτική της σουίτα στο ξενοδοχείο Ritz (όπου το δωμάτιό της εξακολουθεί να υπάρχει και μπορείτε να το νοικιάσετε για 8000/9000 ευρώ ανά διανυκτέρευση).

το διαμέρισμα αυτό η Chanel φιλοξένησε πολλούς από τους διάσημους φίλους της όπως η Ελιζάμπεθ Τέιλορ, ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Πάμπλο Πικάσο. Όλα μέσα στο διαμέρισμα προδίδουν πολυτέλεια, υψηλή αισθητική και φινέτσα.

Τα γαλλικά κλασικά έπιπλα αναμειγνύονται με αρχαιότητες και άλλα αντικείμενα που προέρχονται από την Ιταλία, την Κίνα, την Ιαπωνία (τότε ήταν πραγματικά εξαιρετικό να αναμειγνύονται η Ανατολή και η Δύση), όλα οργανωμένα από έναν ακριβή συμβολισμό επηρεασμένο από την προληπτική της συμπεριφορά. Ανατολίτικες χειροτεχνίες, παλαιά αγγεία, γλυπτά ινδουιστικών θεών, ζευγάρια επιχρυσωμένων κινέζικων αλόγων, αρχαία ρωσική εικόνα δώρο από τον φίλο της Igor Stravinsky, ένα χρυσό χέρι που της το δώρισε ο φίλος της Alberto Giacometti, πίνακες από τον φίλο της Σαλβαδόρ Ντάλι.

Στο διαμέρισμα της Coco Chanel τα πάντα έχουν παγώσει στον χρόνο και σήμερα μπορούμε να το δούμε έτσι ακριβώς όπως το έχει αφήσει. Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery.

Πηγή: www.rocaille.it

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved