Είναι μόλις 3 ετών, Έλληνας και έκανε την πρώτη έκθεση ζωγραφικής

Ένας 3χρονος ζωγράφος ονόματι Βίνι Μακρής, διαγνώστηκε με ένα είδος αυτισμού που προκαλεί διαταραχή στην ανάπτυξη και γι' αυτό μέχρι σήμερα μπορεί να πει συνολικά περίπου μόνο 10 λέξεις.

Είναι μόλις 3 ετών, Έλληνας και έκανε την πρώτη έκθεση ζωγραφικής

Η διάγνωση έγινε όταν ήταν μόλις 22 μηνών και η ασθένειά του είναι παρόμοια με αυτή του Albert Einstein, του Bill Gates και πολλών άλλων ανθρώπων που πέρασαν στην ιστορία ως ιδιοφυίες ή πολύ πετυχημένοι άνθρωποι.

Η ιστορία του μικρού ζωγράφου στου οποίου κυλάει ελληνικό αίμα αλλά ζει μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία, ξεκίνησε όταν η μαμά του, Σούμα Σινγκ, κατάλαβε πως το παιδί αναστατωνόταν κάθε φορά που λερωνόταν. Έτσι σκέφτηκε να το βοηθήσει να αντιμετωπίσει το φόβο του με χρώματα. Του αγόρασε λοιπόν έναν καμβά και μπογιές. Στην αρχή το παιδί δεν ζωγράφιζε με τα χέρια του αλλά μόνο με εργαλεία.

Όταν άρχισε να του αρέσει η διαδικασία, άρχισε να ζωγραφίζει και με τα χέρια του και δε τον ένοιαζε πια αν θα λερωνόταν. Το μπαλκόνι, μάλιστα, του σπιτιού, έχει γίνει το στούντιό του.

Πίνακες τέχνης αποδείχθηκαν τελικά οι ζωγραφιές του μικρού καλλιτέχνη. Μια μέρα η μαμά του αποφάσισε να ανεβάσει τις ζωγραφιές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον κόσμο να δείχνει από την πρώτη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον. Ο ιδιοκτήτης της πινακοθήκης C στο Μπρισμπέιν, Τρόι Γουίλιαμς είδε τα έργα του και ενθουσιάστηκε λέγοντας πως ο συνδυασμός χρωμάτων και οι αντιθέσεις που έκαναν, τον συνεπήραν.

Κάπως έτσι διοργανώθηκε και η πρώτη έκθεση ζωγραφικής του μικρού Βίνι Μακρή. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν με περισσότερους από 250 ανθρώπους να παρακολουθούν την έκθεση ενώ τα κέρδη από τα έργα του έφτασαν περίπου τα 12.000 δολάρια. Το 10% από τα έσοδα, μάλιστα, δόθηκε ως δωρεά από τους γονείς σε έναν οργανισμό για αυτιστικά παιδιά.

«Ο μόνος λόγος που διοργανώθηκε η έκθεση είναι γιατί θέλαμε ο Βίνι να γίνει παράδειγμα για τους ανθρώπους με αυτισμό και το κοινό γενικότερα. Να δουν ότι τα παιδιά με αυτισμό μπορούν πραγματικά να είναι αξιοθαύμαστα και εγώ το κατάφερα αυτό» λέει η μαμά του.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του, www.vinnieart.com , μπορεί ο καθένας να δει τα έργα του. Δείτε το παρακάτω βίντεο με ρεπορτάζ για το ταλέντο του μικρού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved