Από το μωρό στο παιδί: Ανανεώστε τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου (pics)

Καθώς το παιδί σας μεγαλώνει θα χρειαστεί να αλλάξετε τη διακόσμηση του δωματίου του πολλές φορές.

Από το μωρό στο παιδί: Ανανεώστε τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου (pics)

Ο χρόνος περνάει γρήγορα. Ξυπνάτε μια ημέρα και το μωρό σας είναι πλέον ένα μικρό παιδί που θέλει να εκφραστεί με τον δικό του τρόπο: να επιλέξει μόνο του τα ρούχα που θα φορέσει, άλλο χρώμα στους τοίχους και για κάλυμμα στο κρεβάτι του εκείνο με την εικόνα του αγαπημένου του σούπερ ήρωα.

Το κεντρικό σημείο της διακόσμησης του παιδικού δωματίου είναι συνήθως το κρεβάτι. Ως εκ τούτου, η ιδανική στιγμή για να φρεσκάρετε τη διακόσμηση του δωματίου είναι η αλλαγή κρεβατιού και αναγκαστικά κλινοσκεπασμάτων γιατί αυτά της κούνιας δεν θα ταιριάζουν στο νέο, μεγαλύτερο.

Το παιδί σας θα έχει πιθανώς μερικές προτάσεις σχετικά με το χρώμα και το θέμα του δωματίου του. Μην διστάσετε να τις λάβετε υπόψη και αποχωριστείτε τις παστέλ αποχρώσεις του βρεφικού δωματίου.

Το μωρό σας έχει μεγαλώσει, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν μερικές προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε εάν θέλετε το δωμάτιο να είναι όμορφο, πρακτικό και ασφαλές.

Χρησιμοποιήστε στοιχεία διακόσμησης με μετριοπάθεια. Για παράδειγμα πολλά διακοσμητικά μαξιλάρια στο παιδικό κρεβάτι δεν είναι κατάλληλα σε μικρές ηλικίες.

Αφήστε το παιδί σας να συμμετέχει, να αποφασίσει για μερικά πράγματα καθώς αυτό θα ενισχύσει την αίσθηση της αυτονομίας του. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με τον τρόπο που κάνετε ερωτήσεις. Είναι καλύτερα να του δώσετε διάφορες επιλογές παρά να κάνετε μια ευθεία ερώτηση. Για παράδειγμα: «Προτιμάς ένα ροζ ή ένα πορτοκαλί δωμάτιο;» και όχι «Ποιο χρώμα θα ήθελες για το δωμάτιό σου;».

Επιλέξτε ένα κάλυμμα κρεβατιού που πλένεται. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης της τουαλέτας είναι απαραίτητο! Το ίδιο ισχύει και για τα μαξιλάρια και τις κουρτίνες.
Είναι καιρός να προσθέσετε γάντζους και αξεσουάρ που θα το διευκολύνουν να ντυθεί. Το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια, τοποθετήστε τα κουτιά αποθήκευσης στο ύψος του.

Δείτε στην gallery ιδέες διακόσμησης που θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε το παιδικό δωμάτιο.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #kidsroom

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved