Αινίγματα και γρίφοι για παιδιά: 24 εικόνες για απολαυστικό παιχνίδι (pics)

24 γρίφοι και αινίγματα για παιδιά!

Αινίγματα και γρίφοι για παιδιά: 24 εικόνες για απολαυστικό παιχνίδι (pics)

Τα παιδιά λατρεύουν τους γρίφους και τα αινίγματα. Για την ακρίβεια «τρελαίνονται» να σπάνε το κεφάλι τους για να βρουν την απάντηση σε κάτι που μοιάζει εύκολο ή σε κάτι που τους ακούγεται ακατανόητο και «τρελό».

Οι γρίφοι και τα αινίγματα δεν προσφέρουν στα παιδιά μόνο διασκέδαση, αλλά τα βοηθούν να μάθουν πράγματα «ακονίζοντας» το μυαλό τους.

Επειδή αρκετοί γονείς αναζητούν στη μηχανή αναζήτησης της Google, γρίφους και αινίγματα ώστε να παίξουν κάποιο απόγευμα με τα παιδιά τους, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάρτες που όχι μόνο έχουν την ερώτηση αλλά και την απάντηση. Μπορείτε να τις εκτυπώσετε ή ακόμη και να τις αποθηκεύσετε στην ηλεκτρονική σας συσκευή.

Κολλήσατε στην κίνηση; Ταξιδεύετε; Περιμένετε στην ουρά του σουπερμάρκετ; Περπατάτε στο δρόμο; Βρέχει και δεν θέλετε να βγείτε έξω; Κάνετε πικ νικ; Όπου και αν βρίσκεστε, οι γρίφοι και τα αινίγματα είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι για να περάσει γρηγορότερα η ώρα.

Προσοχή όμως: Πριν δώσετε την σωστή απάντηση στο παιδί σας, δώστε του δύο λεπτά να σκεφτεί. Αλλιώς η ουσία του παιχνιδιού θα χαθεί.

«Τι βρίσκεται στη μέση της Γης;», «Όποιοι έρχονται και πάνε απ' το χέρι την κρατάνε. Τι είναι;», «Έχει τέσσερα πόδια αλλά δεν περπατάει. Τι είναι;», δείτε ποια είναι η απάντηση σε αυτά και ακόμη περισσότερα αινίγματα και γρίφους, στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved