Δούκισσα Νομικού: Οι λιγούρες της άρχισαν - Δείτε τι έφαγε (pics)

Όσες έχετε ζήσει μια εγκυμοσύνη γνωρίζετε από την καλή και την ανάποδη τα πάντα για τις λιγούρες.

Δούκισσα Νομικού: Οι λιγούρες της άρχισαν - Δείτε τι έφαγε (pics)

Ξέρετε, μιλάμε για εκείνες τις επιθυμίες που έχει μια εγκυμονούσα. Επιθυμίες για φαγητό φυσικά. Η αιτία της εμφάνισης της λιγούρας στην εγκυμοσύνη ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Κάποιοι λένε ότι ενδέχεται να προκύπτουν από τις ανάγκες του οργανισμού για διάφορα θρεπτικά στοιχεία, που ενδεχομένως λείπουν από τη διατροφή.

Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι ενδέχεται οι ορμόνες της κύησης να μεταβάλλουν με τη δράση τους στους γευστικούς κάλυκες της γλώσσας και του οσφρητικού βλεννογόνου της ρινός, τον τρόπο, που η γυναίκα αντιλαμβάνεται τις διάφορες γεύσεις και μυρωδιές. Έτσι μυρωδιές και γεύσεις, που πριν της ήταν δυσάρεστες ή αδιάφορες, να γίνονται αντιληπτές πλέον ως ευχάριστες ή επιθυμητές. Φυσικά ισχύει και το αντίθετο, με αποτέλεσμα γευστικά και οσφρητικά ερεθίσματα, που πριν ήταν θελκτικά, να της προκαλούν κατά τη διάρκεια της κύησης αποστροφή.

Ότι και να ισχύει από τα παραπάνω, το αποτέλεσμα είναι ένα. Οι γυναίκες να τρώνε αυτό που λιγουρεύονται. Και εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελεί ούτε η Δούκισσα Νομικού που διανύει το δεύτερο τρίμηνο της δεύτερης εγκυμοσύνης της.

Τις τελευταίες ημέρες η Δούκισσα, δημοσιεύει σε Insta stories τα φαγάκια που απολαμβάνει και πραγματικά ανοίγει και η δική μας όρεξη κι ας μην βρισκόμαστε σε ενδιαφέρουσα. Το ένα φαγάκι μάλιστα το μαγείρεψε με τα χεράκια της και το αποτέλεσμα την ενθουσίασε τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά!

Τι απόλαυσε όμως αυτές τις μέρες η Δούκισσα; Τι λιγουρεύτηκε; Δείτε στη gallery που ακολουθεί!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved