Τα 19 καλύτερα αθλήματα για παιδιά είναι αυτά (pics)

Αθλήματα για παιδιά: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και 20 προτάσεις αθλημάτων!

Τα 19 καλύτερα αθλήματα για παιδιά είναι αυτά (pics)

Τα παιδιά πρέπει να κινούνται - είναι καλό για την υγεία τους και για τη νοημοσύνη τους.

Τα οργανωμένα αθλήματα - όπως το μπάσκετ ή το βόλεϊ - βοηθούν τα παιδιά να διοχετεύουν όλη τους την ενέργεια ενώ παράλληλα διατηρούνται υγιεί και μαθαίνουν να λειτουργούν μέσα σε μια ομάδα. Η συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες θα τα ενισχύσει σωματικά και νοητικά.

Ο αθλητισμός μπορεί να διδάξει στα παιδιά πολύτιμα μαθήματα

«Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να είναι καλοί συμπαίκτες, πώς να επικοινωνούν με τους συνομηλίκους και τους ενήλικες, πώς να αντιμετωπίζουν καταστάσεις πίεσης, πώς να αντιμετωπίζουν τα λάθη και την αποτυχία και συχνά (για μερικά παιδιά) πώς να γίνουν "ηγέτες"», αναφέρουν οι Lisa Cohn και Patrick Cohn, οι συνιδρυτές της Αθλητικής Ψυχολογίας των Νέων.

Ο Mark Hyman, καθηγητής αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο George Washington και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τους νέους, συμφωνεί.

«Τα παιδιά μαθαίνουν τι σημαίνει επιμονή, υπομονή, αθλητική συμπεριφορά και πώς να αντιμετωπίζουν την απογοήτευση μέσα από τα αθλήματα!».

athlimata gia paidia 11

Και οι τρεις ειδικοί σημειώνουν ότι δεν έχει σημασία ποια αθλήματα θα κάνουν τα παιδιά, αλλά να κάνουν κάτι. Επίσης, δεν πρέπει τα παιδιά να «κολλούν» σε ένα άθλημα. Πρέπει να δοκιμάζουν αρκετά.

«Πιστεύουμε ότι τα παιδιά πρέπει να δοκιμάσουν πολλά διαφορετικά είδη αθλημάτων για διάφορους λόγους: αν δεν "δοκιμάσουν" ένα άλλο άθλημα, δεν θα ξέρουν τι τους αρέσει περισσότερο», εξηγεί ο Cohns. «Επίσης, τα διαφορετικά αθλήματα ενισχύουν τις διαφορετικές φυσικές δεξιότητες, που τα παιδιά ίσως δεν γνώριζαν ότι έχουν!».

Με αυτό κατά νου, δείτε παρακάτω 19 αθλήματα που μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved