Μαμά με 5 παιδιά μας δίνει συμβουλές για να οργανώσουμε την πρωινή, οικογενειακή ρουτίνα (pics)

Η Audrey McClelland είναι μητέρα πέντε παιδιών: Του William, του Alex, του Ben, του Henry και της Victoria.

Μία Μαμά
Μαμά με 5 παιδιά μας δίνει συμβουλές για να οργανώσουμε την πρωινή, οικογενειακή ρουτίνα (pics)

«Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μου κάνουν είναι – «Ποια είναι η πρωινή σου ρουτίνα ό με 5 παιδιά;».

Θα είμαι ειλικρινής: δεν είναι ομαλή και εύκολη, ούτε ξέγνοιαστη. Πάντα τρέχω σαν τρελή! Δεν υπάρχει μια μέρα που να είναι όμοια με τις άλλες αλλά με τα χρόνια κατέληξα σε μερικά μικρά μυστικά που μου φαίνονται σωτήρια.

Ίσως βοηθήσουν και εσάς:

Ξυπνάω λίγο πιο νωρίς. Ξυπνάω πριν ξυπνήσουν τα παιδιά μου και κάνω πρωινή γυμναστική. Ποτέ δεν είχα νιώσει καλύτερα από τη μέρα που άρχισα. Δεν χρειάζεται πολύ – 5 με 10 λεπτά είναι αρκετά για αρχή!

Προετοιμάζω τον καφέ μου. Χρησιμοποιώ καφετιέρα με χρονοδιακόπτη. Όταν ξυπνήσω είναι ήδη έτοιμος!

Προετοιμάζω τα γεύματα για το σχολείο από το προηγούμενο βράδυ. Δεν φτιάχνω τα σάντουιτς από την προηγούμενη νύχτα, αλλά όλα τα ξηρά τρόφιμα που μπορώ να βάλω σε σακουλάκια τα προετοιμάζω. Όπως και τα υλικά για τα σάντουιτς. Είναι πάντα πολύ πιο εύκολο αν τα ετοιμάσεις από την προηγούμενη μέρα.

Τα παιδιά ετοιμάζουν τα ρούχα τους από το προηγούμενο βράδυ. Δεν φαντάζεστε πόσο χρόνο σας γλυτώνει αυτό το επόμενο πρωινό!

Παλαιότερα τα παιδιά έκαναν ντους το πρωί. Αυτό μας έπαιρνε πολύ χρόνο. Από τη στιγμή που άρχισαν να κάνουν μπάνιο και να λούζονται το βράδυ τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο απλά. Το μόνο που χρειάζονται το πρωί είναι ένα καλό χτένισμα.

Μην ξεφεύγετε από το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμά! Καλό είναι να γνωρίζετε ακριβώς πόσο χρόνο χρειάζεστε για τις διάφορες δουλειές και προετοιμασίες έτσι ώστε να μην τρέχετε κάθε πρωί να προλάβετε το σχολικό ή το κουδούνι πριν χτυπήσει!».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved