Τραγικό δυστύχημα στην Κένυα. Παιδιά ανάμεσα στα θύματα (εικόνες)

Σαράντα ένας νεκροί μεταξύ των οποίων παιδιά, είναι ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος που συνέβη σήμερα κατά τις πρωινές ώρες στη Κένυα, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε.

Τραγικό δυστύχημα στην Κένυα. Παιδιά ανάμεσα στα θύματα (εικόνες)

Ο αξιωματικός της τροχαίας, Σάμιουελ Κιμάρου, ανέφερε πως το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη Ναϊρόμπι για μια απόσταση 350χλμ. και ξαφνικά στα 150 χλμ. δυτικά της πόλης, παρέκλινε της πορείας του και για άγνωστο λόγο ανατράπηκε.

Η πιο πιθανή αιτία του δυστυχήματος είναι το φορτίο του οχήματος που υπερέβαινε το όριο και η υπερβολική ταχύτητα.
Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της Κένυας, οι νεκροί φτάνουν τους 41 σε αριθμό ενώ οι τραυματίες τους 37 και φέρουν πολλαπλά τραύματα.

Ο αξιωματικός Κιμάρου δήλωσε από τον τόπο του δυστυχήματος: «Είναι μια φρικτή εικόνα. Υπάρχουν παντού διασκορπισμένα πτώματα. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τέσσερα παιδιά».

Δεν μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς ο αριθμός των τραυματιών αφού εθελοντές κατέφτασαν αμέσως στην περιοχή και μετέφεραν τους τραυματίες σε νοσοκομείο.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο οδηγός του λεωφορείου επέζησε ή όχι.

Η πυκνή βλάστηση και το δύσβατο έδαφος κάνουν δυσκολότερη την εύρεση των νεκρών.

Πολλά τέτοιου είδους ατυχήματα συμβαίνουν στην Κένυα, αφού οι οδηγοί τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες ενώ πολλοί κεντρικοί δρόμοι δεν παρέχουν την ανάλογη ασφάλεια, όπως μπάρες ή πινακίδες που αντανακλούν για την νυχτερινή οδήγηση.

Ένα παρόμοιο δυστύχημα με λεωφορείο και ανάλογο αριθμό νεκρών, είχε σημειωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved