My cakes - My Hobby: Πώς να φτιάξετε μόνη σας μία τούρτα σκέτο «κέντημα»!

Αυτή η τούρτα φτιάχτηκε με πολύ αγάπη για τη μητέρα μου που έχει τα γενέθλια της σήμερα! Τα χρόνια της δεν θα πω αλλά θα πω πως πρόκειται για την πιο γλυκιά, την πιο αξιαγάπητη,σωστή και δίκαια μανούλα του κόσμου. Τη δική μου! Μαμά μου χρόνια σου πολλά!

My cakes - My Hobby: Πώς να φτιάξετε μόνη σας μία τούρτα σκέτο «κέντημα»!

Θα μοιραστώ μαζί σας μια πολύ εύκολη τεχνική αλλά με πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ετοιμαστείτε να «κεντήσουμε»!

Βάλτε ποδιές και... ξεκινάμε!

Θα χρειαστούμε μια τούρτα της επιλογής σας έτοιμη καλυμμένη με ζαχαρόπαστα. Μπορείτε να προτιμήσετε και άλλα χρώματα,απλώς το λευκό θεωρώ πως είναι καλύτερο φόντο.

kentima001

Γλάσο σοκολάτας ή κουβερτούρα λιωμένη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με μια μύτη πολύ μικρή, και ένα πλατύ πινέλο. Εγώ προτίμησα γλάσο βανίλιας που το χρωμάτισα με μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής, μου αρέσει η ασπρόμαυρη αντίθεση.

Ζωγραφίστε τρία φυλλαράκια για αρχή σε όποιο σημείο εσείς επιθυμείτε.

kentima002

Τώρα με το πινελάκι που το έχετε βρέξει με νεράκι και το έχετε σκουπίσει, ακουμπήστε την άκρη μιας γραμμής και τραβήξτε απαλά προς το κέντρο του λουλουδιού, συνεχίστε προσθέτοντας και άλλα φύλλα και δουλεύοντας με το πινέλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τραβώντας απαλά προς το κέντρο. Που και που να πλένετε το πινελάκι σας να καθαρίζει από το γλάσο ή τη σοκολάτα ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο σωστό.

kentima003

Συνεχίστε ζωγραφίζοντας κι'άλλα λουλούδια και φύλλα δημιουργήστε ελεύθερα, μην αγχωθείτε αν κάνατε κάπου λάθος με ένα καθαρό και βρεγμένο πανάκι σκουπίστε το λαθάκι σας και εξαφανίστε το.

kentima004

Συνεχίστε... Φτιάξτε μαργαρίτες, τριφυλλάκια, μικρά μπουμπουκάκια και μεταμορφώστε τα σε έργα τέχνης με το πινελάκι σας. Δεν χρειάζεται να είστε άριστοι στη ζωγραφική το πινελάκι πιστέψτε με μπορεί να μεταμορφώσει και μια μικρή μουτζούρα σε κάτι πολύ πολύ όμορφο.

kentima005

Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τα λουλούδια σας, δύο είναι οι επιλογές ή το αφήνετε έτσι, που και έτσι, είναι πολύ όμορφο ή προχωράμε να το κάνουμε να μοιάζει με δαντέλα.

kentima006
kentima007

Ενώστε τα λουλούδια σας με γραμμούλες, ίσιες ή κυματιστές, κλαδάκια ή τελίτσες, εσείς είστε οι καλλιτέχνες εσείς αποφασίζετε. Το αποτέλεσμα θα σας συγκλονίσει.

kentima008

Συνεχίστε με το ίδιο μοτίβο ή κάτι διαφορετικό για τα πλαϊνά της τούρτας.

kentima009

Συγχαρητήρια τα καταφέρατε για ακόμη μία φορά! Είστε καλλιτέχνες!

kentima010

Εxtra tip! Για πιο χρωματιστό αποτέλεσμα μπορείτε να βάψετε με ότι χρώμα ζαχαροπλαστικής εσείς επιθυμείτε λίγο γλάσο βανίλιας και να δουλέψετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου My cakes - My hobby στο facebook

Φιλάκια σοκολατένια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved