Μαμά μας λέει πώς αντιμετωπίζει τις πρωινές ναυτίες και τη μεγάλη όρεξη για φαγητό! (pics)

Οι πρωινές ναυτίες αλλά και η μεγάλη όρεξη είναι δύο θέματα που απασχολούν πολλές γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Μία Μαμά
Μαμά μας λέει πώς αντιμετωπίζει τις πρωινές ναυτίες και τη μεγάλη όρεξη για φαγητό! (pics)

Η Andrea είναι μητέρα δύο κοριτσιών και ενός αγοριού. Σε λίγο καιρό θα φέρει στον κόσμο το τέταρτό τής παιδί.

«Δεν είμαι σίγουρη γιατί το λένε πρωινή αδιαθεσία, πραγματικά. Στην αρχή για μένα ήταν όλη μέρα! Έπιασα τον εαυτό μου όχι μόνο να αισθάνεται άσχημα αλλά και να αναστατώνομαι από αυτή την αίσθηση.

Ήμουν απίστευτα τυχερή στις τρεις πρώτες μου εγκυμοσύνες. Δεν είχα καμία ενόχληση. Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι αλλιώς.

Όσο περνάνε οι εβδομάδες τόσο μειώνονται οι ναυτίες... ευτυχώς! Φροντίζω – σε συνεργασία με τον γιατρό μου- να παίρνω βιταμίνες B6, για ενέργεια, και μαγνήσιο, που είναι μια θαυμάσια βιταμίνη συνήθως ανεπαρκής στις έγκυες γυναίκες. Το άγχος προκαλεί στο σώμα σας την απελευθέρωση κορτιζόλης (ορμόνη) και το μαγνήσιο βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από την κορτιζόλη. Το μαγνήσιο μπορεί επίσης να βοηθήσει αν υποφέρετε από πονοκεφάλους στην εγκυμοσύνη.

Κάτι ακόμα που πρέπει να δουλέψω είναι η υπερβολική μου όρεξη! Θέλω να τρώω όλη μέρα! Πεινάω περισσότερο από κάθε άλλη φορά! Οι λιγούρες μου δεν σταματάνε. Φέρτε μου να φάω τα πάντα! Τις προάλλες έφαγα ένα ολόκληρο βάζο από καυτερές πιπεριές. Όχι, εντάξει ... Ψέματα σας λέω… Νομίζω ότι έχω μάθει το μάθημά μου. Αν το έκανα δεν θα το… διασκέδαζα καθόλου όλη τη νύχτα, το ξέρω.

Παρ΄όλα αυτά περιμένω με ανυπομονησία την κόρη μου! Ο καιρός περνάει γρήγορα.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο για κάποιες να σκεφτούν πόση δουλειά θα πρέπει να κάνουν μετά τη γέννηση. Προσπαθήστε να μην το σκεφτείτε καθόλου! Μετά από τρία παιδιά, περιμένοντας το τέταρτο, δεν ανησυχώ πια. Το σώμα αντιδρά διαφορετικά και θα είναι διαφορετικό. Αγκαλιάστε το και απολαύστε την εμπειρία. Ζήστε όλες τις στιγμές… της εγκυμοσύνης… με το νεογέννητο… Θα περάσουν τόσο γρήγορα…».

Δείτε στην gallery τα μηνύματα που στέλνει η Andrea σε όλες τις μαμάδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved