Δίδυμα που είχαν ελάχιστες πιθανότητες να ζήσουν, σε λίγες μέρες πάνε για πρώτη φορά σχολείο!

Όχι μόνο επέζησαν αλλά ξεπέρασαν όλα τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν λόγω του γεγονότος ότι γεννήθηκαν τρεις μήνες νωρίτερα και πλέον ετοιμάζονται για την πρώτη μέρα τους στο σχολείο.

Δίδυμα που είχαν ελάχιστες πιθανότητες να ζήσουν, σε λίγες μέρες πάνε για πρώτη φορά σχολείο!

Ο λόγος για τα δίδυμα αγοράκια Φρέιζερ και Έουαν Γουάιτ οι οποίοι γεννήθηκαν στις 29 εβδομάδες κύησης με επείγουσα καισαρική τομή. Καθώς βρίσκονταν στη μήτρα της μητέρας τους ανέπτυξαν το λεγόμενο σύνδρομο μετάγγισης -μια θανατηφόρα ασθένεια του πλακούντα- η οποία συνήθως επηρεάζει πανομοιότυπα δίδυμα.

Μετά τη γέννηση και τα δύο μωρά είχαν δυσκολίες στην αναπνοή και αιμορραγία στον εγκέφαλο ενώ ο Φρέιζερ είχε και τρύπα στην καρδιά του. Και τα δύο αγοράκια είχαν κήλη. Τα μωρά έμειναν στην εντατική μονάδα για τουλάχιστον δύο μήνες και κάθε μέρα πάλευαν για να επιζήσουν.

Η τρύπα στην καρδιά του Φρέιζερ άρχισε να κλείνει μόνη της και έτσι δεν χρειάστηκε εγχείρηση ενώ σε ό,τι είχε να κάνει με την αιμορραγία στον εγκέφαλό τους λόγω προωρότητας, απορροφήθηκε και το αίμα από μόνο του.

Το μόνο που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν ήταν την κήλη του Έουαν ο οποίος τελικά χειρουργήθηκε. Αν και ήταν πολύ μικρός και αδύναμος, τα κατάφερε σε αυτή την τελευταία δοκιμασία και τώρα μαζί με τον αδελφό του ετοιμάζονται για την πρώτη μέρα τους στο σχολείο χωρίς καθόλου προβλήματα υγείας, ούτε καν μαθησιακά προβλήματα.

Δείτε φωτογραφίες τους...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved