Παιδιά από όλο τον κόσμο ποζάρουν με τα αγαπημένα τους παιχνίδια (pics)

Με τι παιχνίδια παίζουν τα παιδιά ανά τον κόσμο; 

Παιδιά από όλο τον κόσμο ποζάρουν με τα αγαπημένα τους παιχνίδια (pics)

Ο Ιταλός φωτογράφος Gabriele Galimberti λόγω της δουλειάς του ταξιδεύει από τη μια άκρη του πλανήτη στη άλλη.

Όταν βρέθηκε στην Τοσκάνη και φωτογράφισε την κόρη μιας φίλης του να παίζει με τις αγελάδες, του γεννήθηκε η ιδέα ενός φωτογραφικού άλμπουμ με παιδιά. Δεν ήθελε όμως τις κλασικές φωτογραφίες αλλά κάτι διαφορετικό. Σκέφτηκε λοιπόν να φωτογραφίζει σε κάθε χώρα που θα επισκεπτόταν παιδιά με τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς από τη φωτογραφία ο θεατής μπορεί να έχει μια εικόνα για το περιβάλλον που μεγαλώνει το κάθε παιδί.

Γιατί μπορεί τα παιδιά όλου του κόσμου να ενθουσιάζονται στην ιδέα και μόνο του παιχνιδιού, όμως το τι παιχνίδι είναι αυτό και πώς τελικά θα παίξει εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως το περιβάλλον, η κουλτούρα, αλλά και τα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα στα οποία μεγαλώνει.

Ο Gabriele Galimberti θυμάται όταν βρέθηκε σε ένα χωριό στη Ζάμπια, που δεν υπήρχε νερό και ρεύμα. Εκεί ένα κοριτσάκι ξυπόλυτο και με φωτεινό χαμόγελο είχε βρει μια κούτα με γυαλιά ηλίου. Όταν τα είδε ενθουσιάστηκε και έγιναν τα αγαπημένα παιχνίδια όλων των παιδιών του χωριού.

pozaroun me ta agapimena tous paixnidia 17

Ο Ιταλός φωτογράφος δεν θα μπορούσε να μην φωτογραφίσει το χαμογελαστό κορίτσι και όπως τονίζει, παραμένει μία από τις αγαπημένες του φωτογραφίες.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί ποια είναι τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών στον κόσμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved