Αγοράκι καταφέρνει να μιλήσει χάρη σε πρωτοποριακό εμφύτευμα στον εγκέφαλο!

Ένα αγοράκι, μόλις δύο ετών, το οποίο δεν μπορούσε να ακούσει ούτε να μιλήσει λόγω μίας σπάνιας νευρικής διαταραχής με την οποία γεννήθηκε, είπε «μαμά» για πρώτη φορά, χάρη σε ένα πρωτοποριακό εμφύτευμα στο εγκέφαλο.

Αγοράκι καταφέρνει να μιλήσει χάρη σε πρωτοποριακό εμφύτευμα στον εγκέφαλο!


Ο λόγος για τον μικρό Φιν Τζόνσον ο οποίος γεννήθηκε χωρίς ακουστικά νεύρα. Λόγω της κόφωσής του, δεν μπορούσε ούτε να μιλήσει ούτε να αναπτυχθεί σωστά, όπως τα παιδάκια της ηλικίας του.

Η μόνη σανίδα σωτηρίας του μικρού ήταν να υποβληθεί σε μία εγχείρηση όπου θα γινόταν μία πρωτοποριακή εμφύτευση στον εγκέφαλό του προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη. Η εγχείρηση όμως έπρεπε να γίνει στην Ιταλία και μάλιστα θα στοίχιζε πάνω από 40.000 λίρες.

Με τη βοήθεια φιλανθρωπικών εκδηλώσεων που στήθηκαν γι' αυτόν τον σκοπό, τελικά ο μικρός Φιν υπεβλήθη στην εγχείρηση και ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα είναι ορατά μιας και κατάφερε να πει για πρώτη φορά «μαμά».

Ο Γολγοθάς του όμως δεν τελειώνει εδώ αφού θα πρέπει να υποβληθεί σε ένα σωρό ακόμα μικροχειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να καταφέρει να γίνει απολύτως καλά. Προς το παρόν, ο μικρός δείχνει να έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα που κάνουν τους γονείς του τρισευτυχισμένους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved