Η «έξυπνη» πάνα που θα αναλύει τα ούρα του μωρού (βίντεο)

Οι έξυπνες πάνες έχουν ήδη κατασκευαστεί αλλά ακόμα δεν διατίθενται στην αγορά.

Η «έξυπνη» πάνα που θα αναλύει τα ούρα του μωρού (βίντεο)

Οι πάνες αυτές έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες που παρακολουθούν τα επίπεδα υγρασίας, τα βακτήρια αλλά και την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα του μωρού. Έτσι, ανά πάσα στιγμή μπορούν να εντοπίσουν αν το μωρό έχει κάποια λοίμωξη, διαβήτη ή αφυδάτωση.

Η Τζένι Ρούμπισταιν και ο Γιάροσλαν Φαιμπίσενκο είναι δύο επιστήμονες από τη Νέα Υόρκη που σκέφτηκαν τη δημιουργία της «έξυπνης» πάνας. Μάλιστα στο μπροστινό μέρος της πάνας έχει τοποθετηθεί ένα αυτοκόλλητο σαν κωδικός που με το κινητό το βγάζεις φωτογραφία και σου δείχνει τα αποτελέσματα. Μετά μπορείς να στείλεις τις αναλύσεις στον γιατρό και να σου πει τι χρειάζεται να κάνεις.

Ήδη οι δύο επιστήμονες ξεκίνησαν συνεργασία με το νοσοκομείο Παίδων Μπένιοφ στην Καλιφόρνια όπου θα γίνει δοκιμή στις πάνες πριν να βγουν στην αγορά. Για να διατίθενται βέβαια στην αγορά, χρειάζεται και χρηματοδότηση, όμως τα χρήματα δεν έχουν βρεθεί ακόμα.

Οι ερευνητές εκτός από την πρόληψη για τυχόν λοιμώξεις θέλουν η «έξυπνη» πάνα να χρησιμεύει και ως προειδοποίηση προς τους γονείς για την χρήση ορισμένων καλλυντικών που χρησιμοποιούν για την φροντίδα του μωρού και είναι ακατάλληλα.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνο που είναι αντίθετοι με την ιδέα καθώς πιστεύουν ότι η πάνα αυτή μόνο αναστάτωση θα προκαλέσει στους γονείς που ήδη ανησυχούν και είναι αγχωμένοι για την υγεία των παιδιών τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved