«Μια κούκλα σαν εμένα»: Ξεχωριστές κούκλες για παιδιά με αναπηρίες (vid+pics)

Φτιάχνει κούκλες για τα παιδιά με αναπηρίες θέλοντας να τα κάνει να νιώσουν όμορφα.

«Μια κούκλα σαν εμένα»:  Ξεχωριστές κούκλες για παιδιά με αναπηρίες (vid+pics)

H Amy Jandrisevits, έχοντας δουλέψει για χρόνια σε μονάδα παιδιατρικής ογκολογίας ως κοινωνική λειτουργός, γνωρίζει πολύ καλά την ψυχολογία του παιδιού με προβλήματα υγείας και αναπηρίας.

Έτσι, αποφάσισε να κάνει κάτι προκειμένου αυτά τα παιδιά, ανεξαρτήτου φύλου, εθνικότητας, ηλικίας και σωματότυπου να νιώσουν ότι δεν είναι μόνα τους, ότι ανήκουν κάπου.

Άρχισε λοιπόν να φτιάχνει πάνινες κούκλες, γνωστές και ως “ A Doll like you”, οι οποίες ήταν ( και είναι ) πανομοιότυπες με τα παιδιά που τις αποκτούν. Στόχος της ήταν να μπορούν να αναγνωρίσουν τα παιδιά σε ένα αγαπημένο τους παιχνίδι, όπως είναι η κούκλα, δικά τους χαρακτηριστικά, άκρως ρεαλιστικά.



Η κάθε κούκλα κοστίζει 100 δολάρια, καθώς είναι χειροποίητη και ξεχωριστή όμως αν η οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα, τα αναλαμβάνει η ίδια η Amy η οποία έχει ξεκινήσει μια καμπάνια GoFundMe για τη συγκέντρωση χρημάτων ακριβώς για το σκοπό αυτό.

«Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά ώστε η κούκλα να φτάσει στα χέρια των παιδιών. Δεν πρόκειται μόνο για δουλειά. Αυτό θεωρώ ότι είναι το σωστό», επισημαίνει η Amy.

Μέχρι στιγμής έχει φτιάξει πάνω από 300 κούκλες και απώτερος στόχος της είναι να μπορέσει η επιχείρησή της να μετατραπεί σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις μοναδικές κούκλες της Amy Jandrisevits.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved