Μαμά μας δίνει συμβουλές υγιεινής διατροφής και μια συνταγή για νόστιμη τούρτα με φράουλες (pics)

H Shelby Putnam μητέρα δύο αγοριών φροντίζει για την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή της οικογένειά της.

Μαμά μας δίνει συμβουλές υγιεινής διατροφής και μια συνταγή για νόστιμη τούρτα με φράουλες (pics)

Η Shelby είναι παντρεμένη με τον James και έχουν δύο γιους: Τον Liam James, 2 ετών και τον Landen, 9 μηνών. Οι σωστές διατροφικές συνήθειες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι ανατροφής που θέλει να διδάξει στα παιδιά της.

«Ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου είναι οι διατροφικές μου συνήθειες. Η φωτογραφία που το αποδεικνύει τραβήχτηκε μερικές μέρες μετά τη γέννηση του Landen, 5 μήνες μετά τον τοκετό. Αντί να κρύβω τον εαυτό μου, είμαι χαρούμενη. Είχα χάσει όλο το βάρος που πήρα στην εγκυμοσύνη και μερικά κιλά ακόμα.

Δίνοντας μεγάλη προσοχή στο τι τρώω, αναπτύσσοντας αυτοέλεγχο, καταναλώνοντας πραγματικό και όχι πρόχειρο φαγητό, λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα σνακ (αργά τη νύχτα) εκτίμησα τα οφέλη: είχα πιο πολλή ενέργεια, ξυπνούσα με ενέργεια, δεν ένιωθα φούσκωμα, έχασα κιλά.
Οι μικρές και απλές αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε οι άνθρωποι στη διατροφή, σε θέματα υγείας έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα μακροπρόθεσμα!

Ναι, αγαπώ υγιεινό φαγητό! Έχω μάθει αντί να λέω «δεν έχω χρόνο», να λέω «δεν είναι προτεραιότητά μου». Φροντίζω όμως να κάνω προτεραιότητά μου ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα, όσο κουρασμένη και να είμαι. Ναι, έχω χρόνο επειδή είναι προτεραιότητα μου!».

Η Shelby γιόρτασε πρόσφατα τα 2α γενέθλια του μεγάλου της γιου φτιάχνοντας μόνης της μια υγιεινή πίτα – τούρτα από φράουλες.

Συνταγή πίτας με φράουλες

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα
  • 12 δαμάσκηνα
  • 2 φλυτζάνια κάσιους
  • 1/3 φλυτζάνι φρέσκο λεμόνι
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλυτζάνια φράουλες

Εκτέλεση

Βυθίστε τα κάσιους όλη τη νύχτα σε νερό, ξεπλύνετε και αποστραγγίστε. Τοποθετήστε τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα στο μπλέντερ και αναμείξτε. Τοποθετήστε το μίγμα και απλώστε το στον πάτο του σκεύους. Τοποθετήστε τα κάσιους, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το λάδι καρύδας και τη βανίλια στο μπλέντερ και ανακατέψτε. Προσθέστε τις φράουλες και συνεχίσετε το ανακάτεμα. Ρίξτε το μίγμα πάνω στο μίγμα με τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και σερβίρετε.

Δείτε στις φωτογραφίες στιγμές από την καθημερινότητα της Shelby και της οικογένειάς της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved