Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαρτίου 2019 στον «Ελληνικό Κόσμο»

Τέλος της εβδομάδας; Αρχή της διασκέδασης!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Μαρτίου 2019 στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος» προσφέρει όλα τα Σαββατοκύριακα «εναλλακτικές λύσεις» ψυχαγωγίας και συμμετοχικής δημιουργίας για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»

τζίκης τζιτζίκης

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά... ή μήπως δεν είναι έτσι! Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε την χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει τον χορό και το τραγούδι.
«Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, δεν γινόμαστε εμείς η καινούρια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό: ζεσταίνουμε τις φωνές μας, βάζουμε τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουμε τις νότες, γνωρίζουμε τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουμε σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουμε τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Από μήλο.. σε μήλο, ξεχωριστές ιστορίες, αλλά και μυστικά!

μήλο

Στη μηλιά τη φορτωμένη, μία κάμπια ανεβασμένη. Να ξέρετε! Είναι μηλογυρισμένη!
Ένα σπίτι έχει φτιάξει κι είσαστε προσκεκλημένοι… μην το φάτε προσοχή! Έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί! Η Εύα παραπλανημένη και η Χιονάτη κοιμισμένη…Παιχνίδια σας περιμένουνε πολλά, βγαλμένα από της φίλης μας τις ιστορίες και τα μυστικά!
Και αφού τελειώσουν όλα αυτά, το μήλο θα φάμε, που είναι λιχουδιά!
Έχεις αναρωτηθεί πόσες ιστορίες και πόσα διαφορετικά παιχνίδια έχουν πρωταγωνιστή … ένα μήλο; Στη μηλιά τη φορτωμένη θα ανακαλύψουμε μαζί το μήλο της Εύας και του Αδάμ, της Χιονάτης, αλλά και του Γουλιέλμου Τέλου! Κι αν νομίζεις πως είναι μόνο αυτά, τότε είσαι γελασμένος!

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

«Φεγγαράκι μου λαμπρό…»

...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!
Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο για την παιδικότητα!
Είσαστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο φεγγάρι; Ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και επιβιβαζόμαστε στο διαστημόπλοιο! Χωρίς την κάσκα του αστροναύτη δεν μπορούμε να πάμε πουθενά! Αποβιβαζόμαστε στη σελήνη. Μπορούμε να περπατήσουμε; Μπορούμε να χορέψουμε; Έλλειψη βαρύτητας, κρατήρες και μετεωρίτες μας οδηγούν στην περιπέτεια και το παιχνίδι. Πώς θα γυρίσουμε πίσω; Ποια ανάμνηση θα φέρουμε μαζί μας;

Πληροφορίες:
• Ώρα έναρξης: 11:30
• Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
• Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
• Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Πώς να φτιάξεις ένα μαγικό φίλτρο!

μικροί αρωματοποιοί

Δρυίδες πάνω στα δέντρα να κόβουν γκι, μάγοι και μάγισσες που ψάχνουν βότανα, μαρμίτες με μαντζούνια να βράζουν πάνω στην φωτιά, παραμύθια να ανακατεύονται με την μυθολογία και το μαγικό μας φίλτρο… έτοιμο! Σε περιμένουμε να ανακαλύψουμε μαζί τα μυστικά του συστατικά!
Οι μάγοι και οι μάγισσες παίζουν ξεχωριστό ρόλο στα παραμύθια και στην μυθολογία, αφού άλλοτε χρησιμοποιούν τις «μαγικές τους δυνάμεις» για καλό και άλλοτε για κακό! Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι ξεχωριστοί ήρωες που με τα μαγικά τους φίλτρα αλλάζουν τις ζωές των ηρώων και την πορεία των ιστοριών;
Για παιδιά νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Καρναβαλικό παιχνίδι θησαυρού (οικογενειακό πρόγραμμα)

καρναβαλικο παιχνίδι

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει… Ο βασιλιάς Καρνάβαλος πρέπει να στηθεί μα όλα τα σύνεργα έχουν εξαφανιστεί! Εντολές, γρίφοι και αινίγματα θα μας οδηγήσουν στις μυστικές κρυψώνες. Με καλή συνεργασία, κέφι και δημιουργική διάθεση ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα κάνει την εμφάνισή του στον «Ελληνικό Κόσμο».
Καρναβαλικό κυνήγι θησαυρού στήνεται αυτή την Κυριακή στον «Ελληνικό Κόσμο». Ο στόχος είναι ιερός! Πρέπει να φιλοτεχνηθεί ο βασιλιάς καρνάβαλος, γιατί μόνο τότε θα ξεκινήσει η μουσική, ο χορός και το ξεφάντωμα. Παρέα με τους γονείς μας εξερευνούμε τους σταθμούς του παιχνιδιού, λύνουμε γρίφους, περνάμε δοκιμασίες κι έτσι μαζεύουμε τα απαραίτητα υλικά για τη μεγάλη μας κατασκευή.
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού με τους γονείς τους.

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Μικροί αρωματοποιοί

μικροι αρωματοποιοι2

Τρεις σταγόνες φαντασία, καλή διάθεση και ένα μείγμα από τα αγαπημένα μας λουλούδια και μπαχαρικά φτάνουν για να γεμίσουν με αρώματα τον «Ελληνικό Κόσμο». Δημιουργούμε το δικό μας άρωμα και ταξιδεύουμε στις πιο όμορφες μυρωδιές της ιστορίας!
Ανακαλύπτουμε την τέχνη της αρωματοποιίας που γεννήθηκε στα αρχαία χρόνια. Αξιοποιούμε υλικά και εργαλεία, τεχνικές και μυρωδιές και δημιουργούμε τα δικά μας αρώματα!
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Μια ιστορία ..στο πιάτο μας

Η αρκούδα μόλις ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη και είναι πολύ πεινασμένη! Πώς θα αντιδράσει όταν θα διεκδικήσει άλλος το μέλι της; Ελάτε να μάθουμε τη συνέχεια μιας ιστορίας... όλο μέλι...και… γιατί όχι, να φτιάξουμε και τη δική μας λιχουδιά, με μέλι, με την τέχνη του food styling.
Μέσα από ήχους και μελωδίες ανακαλύπτουμε τους ήρωες της μικρής μας ιστορίας! Η αρκούδα και η αλεπού πρωταγωνιστούν σε μια διαφορετική ιστορία χωρίς εικόνες…τι θα λέγατε να εικονογραφήσουμε την ιστορία μας στο πιάτο μας; Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική του foodstyling για να δημιουργήσουμε με φαγώσιμα υλικά εικόνες των ηρώων μας!
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Πληροφορίες:

• Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
• Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
• Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
• Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
• Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved