Μα τι κάνει αυτή η καμηλοπάρδαλη στο δωμάτιο του παιδιού; - Ιδέες διακόσμησης (pics)

Είναι το ψηλότερο ζώο στον κόσμο και ένα από το πιο αγαπημένα και χαριτωμένα ζώα μικρών και μεγάλων.

Μα τι κάνει αυτή η καμηλοπάρδαλη στο δωμάτιο του παιδιού; - Ιδέες διακόσμησης (pics)

Η καμηλοπάρδαλη είναι θηλαστικό και φυτοφάγο ζώο. Ζει σε αγέλες θηλυκών με τα μικρά τους τα οποία έχουν ένα αρσενικό για αρχηγό. Πήρε το όνομά της από τον συνδυασμό των λέξεων «Καμήλα» και «Λεοπάρδαλη». Το ύψος της φτάνει τα 5,5 μέτρα, το βάρος της τα 1.350 κιλά, βαδίζει αργά αλλά όταν παραστεί ανάγκη μπορεί να τρέξει με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων. Τρέφεται με φύλλα και βλαστούς ψηλών δέντρων και λόγω του ύψους της δεν πίνει συχνά νερό.

Καμηλοπαρδάλεις συναντάμε στην Κεντρική Αφρική. Κατά μέσο όρο ζει 30 χρόνια. Γεννά όρθια και το μωρό της πέφτει στο έδαφος από ύψος 1,5 μέτρου. Το νεογέννητο καμηλοπαρδάκι έχει ύψος 1,5 μέτρο και βάρος 55 κιλά.

Η καμηλοπάρδαλη είναι φιλήσυχο ζώο. Ίσως για αυτό να είναι και ένα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών: Τόσο για την ιδιαιτερότητα του ύψους της όσο και γιατί εκπέμπει κάτι γλυκό και ήρεμο.

Διακοσμήστε το δωμάτιο του παιδιού σας με μοτίβα καμηλοπάρδαλης: Στα υφάσματα, στην ταπετσαρία του τοίχου, σεντόνια και μαξιλαροθήκες. Κρεμάστε στον τοίχο κάδρα που απεικονίζουν το όμορφο ζώο, φτιάξτε μια βιβλιοθήκη στο σχήμα της. Και φυσικά μην ξεχάσετε να σκορπίσετε παντού πολλά μικρά και χαριτωμένα, λούτρινα, μαλακά καμηλοπαρδάκια μαζί με τη μαμά τους! Τα παιδιά σας θα τα λατρέψουν

Δείτε στις φωτογραφίες ιδέες για το πώς μπορείτε να εντάξετε το χαριτωμένο αυτό ζώο στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #giraffedecor, #kidsroomideas

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved