Μαμά μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για τον θηλασμό (pics)

Η Ellynor Ris θήλασε και τα δύο της κορίτσια και μοιράζεται μαζί μας χρήσιμες συμβουλές.

Μαμά μας δίνει χρήσιμες συμβουλές για τον θηλασμό (pics)

«Κανόνας πρώτος: Μην ανησυχείτε! Όταν ήμουν έγκυος στη Vienna περίμενα με ανυπομονησία να τη θηλάσω. Όταν δεν έπινε όσο γάλα νόμιζα ότι ήταν αρκετό ανησυχούσα, αισθανόμουν άσχημα και νόμιζα ότι δεν τρέφεται σωστά. Και το έκανα δύσκολο και για εκείνη. Μην αισθάνεστε λοιπόν άσχημα αν θα πρέπει να συμπληρώσετε και με μη μητρικό γάλα.

Ξέρετε ότι τα νεογέννητα πεινάνε πολύ, πεινάνε συχνά. Η κόρη μου ήθελε να θηλάζει περίπου 12 φορές τη μέρα, περίπου για μια ώρα τη φορά. Ξέρω ότι είναι εξαντλητικό για εσάς, αλλά δεν θα είναι για πάντα έτσι. Όταν έφτασε στον ένα μήνα έτρωγε μόνο 3 φορές τη νύχτα και περίπου 5 φορές την ημέρα, αλλά μόνο για περίπου 15 λεπτά κάθε φορά.

Να κάνετε υπομονή μέχρι να έχετε γάλα. Μόλις είχα απογοητευτεί και νόμισα ότι δεν θα μπορέσω να θηλάσω τα πράγματα άλλαξαν: μου πήρε περίπου 5-6 ημέρες για να έρθει το γάλα, το οποίο δεν είναι φυσιολογικό - είναι συνήθως περίπου 3 ημέρες. Αλλά μην εγκαταλείπετε.

Νερό, νερό, νερό! Όταν είμαι αφυδατωμένη το καταλαβαίνει και το μωρό μου. Γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι πίνετε την απαραίτητη ποσότητα νερού κάθε μέρα.

Στην αρχή δίσταζα να θηλάσω δημόσια. Χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσετε στην ιδέα αλλά όταν το μωρό σας πεινάει… Τώρα νιώθω περήφανη για αυτό.

Απολαύστε τον χρόνο που θηλάζετε το μωρό σας. Το ίδιο κάνετε και αν το ταΐζετε με το μπουκάλι. Θα περάσει τόσο γρήγορα. Απολαύστε κάθε στιγμή».

Δείτε στην gallery φωτογραφίες της Ellynor με τις κόρες της Everly και Vienna.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved