Φτιάξτο μόνη σου! Ξύλινα ραφάκια με την υπογραφή σας!

Πάντα είναι χρήσιμα τα ράφια! Σήμερα, θα σας δείξω τον τρόπο να τα φτιάξετε μόνες σας!

Φτιάξτο μόνη σου! Ξύλινα ραφάκια με την υπογραφή σας!

Θα χρειαστείτε:

Για την βάση :6 ξύλα 1,20χ10 εκ. και 2 ξύλα 60 χ 10 εκ.
καθώς επίσης και ξύλα 10 εκ. πάχος σε διάφορα μήκη (10-20-25 εκ.) ανάλογα τα ραφάκια που θέλετε να βάλετε.
Ηλεκτρικό τρυπάνι, ξυλόβιδες.

rafakia01

Βάζετε σε ευθεία τα 6 ξύλα αφήνοντας μικρό κενό ανάμεσα τους. Τα καρφώνετε κάθετα στα ξύλα των 60 εκ. με τις βίδες και το τρυπάνι ώστε να σχηματίσετε το πλαίσιο δηλαδή την βάση της κατασκευής σας.

rafakia02

Η πλευρά που βρίσκονται τα δύο ξύλα είναι η πίσω πλευρά! Γυρνάτε λοιπόν την βάση αυτήν από την πίσω πλευρά και από κάτω στερεώνετε ένα ένα τα ραφάκια όπου και με όποιο μάκρος θέλετε σχηματίζοντας την σύνθεση ραφιών που επιθυμείτε και τα καρφώνετε με τον ίδιο τρόπο!

rafakia03

Χρειάζεται προσοχή και πιθανά ένα χέρι βοήθειας (για να μην μετακινούνται τα ξύλα) ώστε να μην πηγαίνουν στραβά οι βίδες.

rafakia04

Τα ξύλα μπορείτε να τα βρείτε από ένα ξυλουργείο που θα σας τα κόψουν στο μέγεθος που θέλετε, ή σε καταστήματα με είδη για κατασκευές, είδη κήπου κλπ.

rafakia05

Μία πολύ οικονομική λύση είναι να αξιοποιήσετε τις τάβλες από το παλιό κρεβάτι ή την κούνια του παιδιού σας που πλέον δεν χρησιμοποιείτε!

Extra tip:
Εκτός από ξύλινα ραφάκια μπορείτε να καρφώσετε 1-2 παλιά πόμολα που θα χρησιμεύσουν σαν κρεμάστρες!

Αυτήν την ιδέα υλοποίησα για την διακόσμηση του νέου χώρου που θα φιλοξενεί πλέον την δουλειά μου την οποία μπορείτε να δείτε στη σελίδα μου Il Sorriso στο facebook.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved