Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για τον φτερωτό θεό της αγάπης

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τιμά η Google αφιερώνοντας το πρωτότυπο doodle της σε όλους τους ερωτευμένους.

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για τον φτερωτό θεό της αγάπης

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Πολλές ιστορίες μαρτυρίων δημιουργήθηκαν για διάφορους Βαλεντίνους οι οποίες έγιναν στις 14 Φεβρουαρίου και προστέθηκαν αργότερα στους βίους των αγίων.

Μια δημοφιλής αγιογραφική αναφορά του Αγίου Βαλεντίνου της Ρώμης αποκαλύπτει ότι φυλακίστηκε επειδή πάντρευε στρατιώτες οι οποίοι απαγορεύονταν να παντρευτούν Χριστιανές, καθώς ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Σύμφωνα με το θρύλο, κατά τη φυλάκισή του, θεράπευσε την κόρη του φύλακά του, Αστέριου. Ένα καλλωπιστικό στοιχείο της ιστορίας αναφέρει ότι πριν την εκτέλεσή του της έγραψε ένα γράμμα υπογράφοντας «ο Βαλεντίνος σου».

doodle

Σήμερα, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι επίσημη γιορτή στην Αγγλικανική κοινότητα και στη Λουθηρανική εκκλησία.

Η ημέρα συσχετίστηκε με την ημέρα των ερωτευμένων από τον Τζέφρι Τσόσερ στον ύστερο Μεσαίωνα, όταν άκμαζε η κουλτούρα του ιπποτικού έρωτα.
Τον 18ο αιώνα στην Αγγλία εξελίχθηκε σε περίσταση κατά την οποία οι ερωτευμένοι εξέφραζαν την αγάπη τους με λουλούδια, δώρα ή ευχητήριες κάρτες.

Στην Ευρώπη, κλειδιά του Αγίου Βαλεντίνου δίνονταν στους εραστές «ως ένα ρομαντικό σύμβολο και πρόσκληση για να τους ξεκλειδώσουν την καρδιά», καθώς και στα παιδιά, ώστε να απομακρύνουν την νόσο του αγίου Βαλεντίνου.

Τον 19ο αιώνα οι χειρόγραφες κάρτες αντικαταστάθηκαν από μαζικής παραγωγής ευχητήριες κάρτες.

agios valentinos 2

Τι λέμε στο παιδί για τον Βαλεντίνο

Τι συμβολίζουν οι καρδούλες και γιατί προσφέρουμε σοκολατάκια και λουλούδια στα αγαπημένα μας πρόσωπα; Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Είναι ερωτήματα που πιθανόν να θέσει το παιδί και εσείς θα πρέπει να δώσετε μια απάντηση.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια Παπακυργιάκη Χρύσα, η σημερινή μέρα είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε στο παιδί μας για τον έρωτα και να περάσουμε τα μηνύματά μας… Δεν χρειάζεται να προσφέρουμε πολύτιμα και ακριβά δώρα σε αυτούς που αγαπάμε, μπορούμε να γράψουμε μια όμορφη κάρτα, να προσφέρουμε ένα λουλούδι και αυτό μετράει πολύ περισσότερο εάν είναι από την καρδιά μας.

Ίσως σας ακούγονται λιγάκι κλισέ όλα αυτά, αλλά είναι αλήθεια και ένα παιδί είναι καλό να ξεκινάει με αυτές τις βάσεις, να έχει μια ρομαντική αναπαράσταση για τον έρωτα και την αγάπη.

Ένα πολύ τρυφερό έθιμο έχουν στο εξωτερικό (ΗΠΑ) να προσφέρουν δώρα και καλούδια στα παιδιά τους για αυτή τη μέρα καθώς είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μας το παιδί μας!

Έτσι μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε μαζί με το παιδί σας μια όμορφη κάρτα να την προσφέρετε στον μπαμπά ή να δώσετε στα παιδιά σας από μια κάρτα λέγοντάς τους όμορφα λόγια αγάπης.

agios valentinos 3

Γιορτάζουμε τον Αγιο Βαλεντίνο;

Το 2018 την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, οι Έλληνες καταναλωτές εν μέσω οικονομικής κρίσης ξόδεψαν για αγορές δώρων κατά μέσο όρο 43,6 ευρώ με ελάχιστη δαπάνη 2 Ευρώ και μέγιστη 1.507 Ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην ερώτηση πως πέρασαν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το 48% δήλωσε ότι ήταν όπως και κάθε άλλη ημέρα, το 20% δήλωσε ότι δεν σχεδίασε κάτι γιατί δεν πιστεύει σε αυτή, το 9% με ένα ρομαντικό δείπνο στο σπίτι, το 7% με φίλους, το 9% με ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα εστιατόριο, και το 4% μόνος/η.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved