Το κρεβάτι της μεθόδου Montessori: Μια διαφορετική πρόταση για το παιδικό δωμάτιο (pics)

Βασικό στοιχείο στη μέθοδο Montessori αποτελεί το κρεβάτι στο πάτωμα.

Το κρεβάτι της μεθόδου Montessori: Μια διαφορετική πρόταση για το παιδικό δωμάτιο (pics)

Η μέθοδος διδασκαλίας Montessori επικεντρώνεται στο παιχνίδι και την ανακάλυψη και θεσπίστηκε από την Ιταλίδα γιατρό Maria Montessori στις αρχές του 20ού αιώνα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών του παιδιού (μεταξύ 0 και 6 ετών) η μέθοδος Montessori επικεντρώνεται στο να βοηθήσει τα παιδιά να αναπτύξουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους για να γίνουν ανεξάρτητα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας, να σκέφτονται και να κάνουν καλές επιλογές για τον εαυτό τους, να αντιμετωπίζουν τους άλλους και το περιβάλλον τους με σεβασμό και καλοσύνη και να απολαμβάνουν τη δουλειά τους (δηλαδή το παιχνίδι).

Η εξερεύνηση είναι ένας από τους κύριους στόχους της εκπαίδευσης Montessori και ποιο καλύτερο μέρος για να γίνει αυτό από ό, τι το ίδιο το δωμάτιο του παιδιού. Με τη μέθοδο Montessori όλοι αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μέσω ειδικής διακόσμησης.

Τα κρεβάτια στο πάτωμα είναι ο πυρήνας της μεθόδου Montessori με την πεποίθηση ότι ένα παιδί πρέπει να έχει ελεύθερη κίνηση και πρέπει να μπορεί να μετακινείται ανεξάρτητα. Οι γονείς που ακολουθούν τη μέθοδο Montessori συνήθως κρατούν τα μωρά τους σε μια κούνια ή ένα καλάθι όταν είναι νεογέννητο και μετά τον 2ο μήνα μεταβαίνουν σε ένα κρεβάτι δαπέδου.

Δείτε στην gallery ιδέες για να φτιάξετε και εσείς το δικό σας κρεβάτι Montessori.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #montessoribed

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved