Ένας μπαμπάς διδάσκει στην κόρη του πώς να μην φοβάται να είναι ευτυχισμένη (pics)

O Dan Taggart δίνει μαθήματα ζωής στην 9χρονη κόρη του.

Ένας μπαμπάς διδάσκει στην κόρη του πώς να μην φοβάται να είναι ευτυχισμένη (pics)

O Dan έχει πάρει διαζύγιο από τη μαμά της Kaelyn, ζει πολλά χιλιόμετρα μακριά τους, δεν τη βλέπει συχνά και έτσι, όπως χαρακτηριστικά λέει είναι ένας μπαμπάς που μεγαλώνει την κόρη του μέσω του τηλεφώνου.

«Θα μπορούσα να γράψω ένα μυθιστόρημα για τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μου με το να είμαι ένας μπαμπάς που ζει σε απόσταση 2000 μιλίων από την κόρη μου. Η κατάστασή μου είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από το «κανονικό» και υπάρχουν φορές που πιστεύω ότι δεν είμαι καλός μπαμπάς» εξομολογείται ο Dan μέσα από το προφίλ του στο Instagram.

Παρ’ όλη την απόσταση που τους χωρίζει προσπαθεί να είναι δίπλα στην κόρη του και να την καθοδηγεί σε θέματα ζωής όπως κάθε πατέρας οφείλει να κάνει για τα παιδιά του.

«Η κόρη μου μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Μπαμπά, θέλω να κουρευτώ, αλλά θέλω να κάνω ένα διαφορετικό, περίεργο κούρεμα». «Kaelyn», της απάντησα «Παράξενο θα είναι για τους αφελείς. Ο μπαμπάς σου είναι το πιο παράξενο αγόρι που θα γνωρίσεις ποτέ. Αν και η μαμά σου συμφωνεί, τότε να το κάνεις». Η κόρη μου είπε «Και η μαμά το ίδιο μου είπε. Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ! Έχουμε ένα ραντεβού στις 3, αντίο». Λίγο αργότερα μου έστειλε τις φωτογραφίες με το νέο της κούρεμα.

Της θυμίζω σε κάθε ευκαιρία (και στον εαυτό μου) ότι δεν μπορεί να αφήσει τον φόβο της κρίσης ή της σύγκρισης ή του να δοκιμάσει νέα πράγματα να την σταματήσουν από αυτό που θα την κάνει ευτυχισμένη

Χωρίς τον κίνδυνο της κριτικής, οι φωνές σβήνουν.

Χωρίς τον κίνδυνο της απώλειας, η αγάπη είναι ανέφικτη.

Χωρίς τον κίνδυνο της αποτυχίας, η επιτυχία είναι αδύνατη.

Εμείς, οι γονείς πρέπει πρώτοι να αναλάβουμε αυτούς τους κινδύνους, ώστε τα παιδιά μας να έχουν την ευκαιρία να βρουν τη δική τους ευτυχία και ΟΧΙ αυτό που εμείς πιστεύουμε ότι θα τα κάνει ευτυχισμένα.

Η ευτυχία έρχεται με δουλειά και δεν είναι πολλοί άνθρωποι πρόθυμοι να αναλάβουν το έργο. Σκεφτόμουν ότι πρέπει να κάνεις ό, τι σε κάνει ευτυχισμένη, αλλά οι σκέψεις μου έχουν αλλάξει μέσα από τις εμπειρίες της ζωής μου. Πρέπει να κάνεις ό, τι σε κάνει να νιώθεις σπουδαία που είσαι εσύ. Μου πήρε σχεδόν 38 χρόνια για να το καταλάβω

Ακούγοντας τα μέλη της οικογένειας, τους στενούς φίλους και τους αγνώστους να μου λένε τις ιδέες τους για τη δική μου ευτυχία δεν κατάφερα τίποτα άλλο τελικά από το να γεμίσω άγχος και σκέψεις που δεν μου ταίριαζαν.

Έχω αποτύχει πολλές φορές σε αυτό το πράγμα που ονομάζεται ζωή αλλά αν και εσύ στην αρχή δεν επιτύχεις, δοκίμασε, προσπάθησε ξανά!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved