Επτά Ελληνίδες που μίλησαν για την επιλόχειο κατάθλιψη (pics&vid)

Οι Αθηνά ΟικονομάκουΘάλεια Ματίκα, Δέσποινα Καμπούρη, Μαρία Κορινθίου, Αναστασία Περράκη, Φωτεινή Ψυχίδου και Ντορέττα Παπαδημητρίου πέρασαν  επιλόχειο κατάθλιψη!

Επτά Ελληνίδες που μίλησαν για την επιλόχειο κατάθλιψη (pics&vid)

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αποτελούν τόσο σωματικές όσο και ψυχικές δοκιμασίες για τη γυναίκα, η οποία επιβαρύνεται από το αίσθημα της ευθύνης στο νεογνό. Ευθύνη που μπορεί να εξελιχθεί σε πραγματικό άγχος για την κάλυψη κάθε ανάγκης του. Η έλευση ενός μωρού στην οικογένεια μπορεί να είναι πηγή ευτυχίας, αλλά αναπόφευκτα διαταράσσει τις ισορροπίες μέσα στην οικογένεια, επιβαρύνοντας έτσι περαιτέρω την ψυχολογία της μητέρας.

Μερικά από τα σημάδια που δείχνουν ότι μια γυναίκα έχει επιλόχεια κατάθλιψη; Η μοναξιά, το συνεχές άγχος, ο φόβος για το παιδί, απώλεια ενδιαφέροντος για τη ζωή, άρνηση φροντίδας βρέφους, αδιαφορία για την εξωτερική εμφάνιση.

Σημάδια που περνούν αρκετές γυναίκες μετά από μια εγκυμοσύνη, ανάμεσά τους και διάσημες γυναίκες που έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους ή το δεύτερο παιδί τους.

Πλέον η επιλόχειος κατάθλιψη δεν είναι ταμπού και αρκετές είναι οι διάσημες μαμάδες που μιλούν ανοιχτά για το δικό τους περιστατικό και για το πώς βίωσαν και ξεπέρασαν την επιλόχειο κατάθλιψη θέλοντας να παρακινήσουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν και να αναζητήσουν βοήθεια αν χρειαστεί.

Ποιες όμως είναι οι Ελληνίδες μαμάδες που μίλησαν ανοιχτά για το σκοτεινό πρόσωπο της μητρότητας;

Αθηνά Οικονομάκου

ellinides pou perasan epiloxeio katathlipsi 2

Η Αθηνά Οικονομάκου πριν μερικούς μήνες αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά όχι μόνο για τις ευκολίες της μητρότητας αλλά και για τις δυσκολίες.

«Δυσκολίες αντιμετώπισα σε πολλούς τομείς, με βασικότερο αυτόν της προσωπικής μου ισορροπίας. Η ζωή μου ήταν πολύ έντονη, οπότε έπρεπε η προ μωρού Αθηνά με τη μαμά Αθηνά να έρθουν σε μια ισορροπία. Μπορεί η ζωή μου να φαίνεται λαμπερή και υπέροχη, όμως κι εγώ ως νέα μανούλα έζησα και ζω ακριβώς τους ίδιους φόβους και τις ίδιες ανησυχίες και αντιμετωπίζω τις ίδιες δυσκολίες με τις υπόλοιπες γυναίκες. Επιλέγω όμως να μην εκθέτω αυτό το κομμάτι σε συνεντεύξεις ή στα social media γιατί είναι κάτι που δεν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μου. Δεν διαφέρω σε τίποτα από τη μέση Ελληνίδα μητέρα που περνάει δύσκολες στιγμές και χρειάζεται αγάπη, φροντίδα και υποστήριξη από τους δικούς της ανθρώπους. Απλώς, τα επτά χρόνια ψυχανάλυσης με βοήθησαν να μην υποκύψω σε πιθανή κατάθλιψη. Έμεινα στις σκέψεις» είπε στο περιοδικό People ένθετο στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής.

Φωτεινή Ψυχίδου

ellinides pou perasan epiloxeio katathlipsi 5

Η Φωτεινή Ψυχίδου ήταν καλεσμένη στη Ζήνα Κουτσελίνη τον Νοέμβριο του 2017 όταν αναφέρθηκε στη δική της περιπέτεια με την επιλόχειο κατάθλιψη μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της.

«Πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη δύο μήνες μετά τη γέννα… Έκλαιγα, έκανα σαν τρελή, έχω γνωρίσει την κατάθλιψη, και έχω πάρει και φάρμακα στο παρελθόν, γνωρίζω το τερατάκι αυτό, τα συμπτώματά μου. Είναι ορμονικό, δεν το ελέγχεις, δεν ξέρεις γιατί σου έρχεται και από που σου έρχεται.»! Δείτε όλα όσα είπε για την επιλόχειο και πώς τη βοήθησαν οι δικοί της στο βίντεο παρακάτω:



Μαρία Κορινθίου

ellinides pou perasan epiloxeio katathlipsi 6

Και η Μαρία Κορινθίου έχει περάσει επιλόχειο κατάθλιψη αναφέροντας σε συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ το 2015: «Δεν κρύβω ότι υπήρξαν στιγμές που από το μυαλό μου πέρασαν μαύρες σκέψεις. Ζούσα την απόλυτη τρέλα. Υπήρχαν ήμερες που έκλαιγε το παιδί και έκλαιγα κι εγώ μαζί του. Άλλες που φερόμουν φυσιολογικά και άλλες που ήμουν σαν το αγρίμι. Ήμουν ένας άλλος άνθρωπος. Η συμβολή του Γιάννη ήταν ουσιαστική, γιατί με βοήθησε να καταλάβω ότι έχω πρόβλημα. Αν δεν ήταν αυτό;, δεν ξέρω αν θα είχα συνειδητοποιήσει τι μου συνέβαινε».

Δείτε τι είχε πει στην εκπομπή «Καρντάσιανς» το 2013



Θάλεια Ματίκα

ellinides pou perasan epiloxeio katathlipsi 7

Μπορεί να μην μιλάει για την οικογένειά της η γνωστή ηθοποιός, όπως τον Ιούλιο του 2015 είχε μιλήσει ανοιχτά για την επιλόχεια κατάθλιψη.

«Η εγκυμοσύνη έχει το τίμημά της. Δεν βγαίνεις αλώβητη. Το γυναικείο σώμα καταπονείται", δήλωσε και συμπλήρωσε: "Όλα με άγγιξαν. Εκεί που οι ορμόνες σου έχουν ανέβει στο ζενίθ, μόλις γεννήσεις, μειώνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέφτει σε μια περίεργη τρύπα και να έχει συμπτώματα κατάθλιψης. Το βιώνεις ούτως ή άλλως. Αλλά κάθε γυναίκα σε διαφορετικό βαθμό», είχε πει στο περιοδικό People τονίζοντας ότι εκείνη την περίοδο είχε φύγει από τη ζωή ο πατέρας του Τάσου Ιορδανίδη και την είχε επηρεάσει πολύ!

Ντορέττα Παπαδημητρίου

ellinides pou perasan epiloxeio katathlipsi 4

Όταν ο Χρήστος Φερεντίνος και η Σίσσυ Χρηστίδου παρουσίαζαν το Πρωινό ΑΝΤ1 η Ντορέττα Παπαδημητρίου μίλησε για την περίοδο που έφερε στον κόσμο τον πρώτο της γιο και έπαθε επιλόχειο κατάθλιψη. Δείτε τι είπε στο σχετικό βίντεο παρακάτω:



Δέσποινα Καμπούρη

ellinides pou perasan epiloxeio katathlipsi 3

Η Δέσποινα Καμπούρη τον Οκτώβριο του 2016 είχε βρεθεί στο πλατό της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου και μίλησε για την επιλόχεια κατάθλιψη που πέρασε μετά τη γέννηση της κόρης της Έλενας. Δείτε στο βίντεο τι είπε:



Αναστασία Περράκη

ellinides pou perasan epiloxeio katathlipsi 1

Και η Αναστασία Περράκη το 2015 μίλησε για την επιλόχεια κατάθλιψη στο περιοδικό ΕΓΩ. «Νομίζω πως πέρασα. Είμαι μια γυναίκα που δούλευε πάρα πολύ. Ξαφνικά βρέθηκα κλεισμένη σε ένα σπίτι με ένα μωρό. Ασχολούμουν μόνο με αυτό. Εκείνη τη φάση την περνάς λίγο μόνη σου. Είσαι μόνη σου σε όλο αυτό. Οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου είναι υπερβολικές. Αυτά που σκέφτεσαι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα», είχε πει.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved