Εγκυμονούσα διάσημη μαμά ζητά βοήθεια για τα πρησμένα της πόδια (pics)

Τα πόδια της πρήστηκαν πολύ!

Εγκυμονούσα διάσημη μαμά ζητά βοήθεια για τα πρησμένα της πόδια (pics)

Η όμορφη ηθοποιός διανύει μια πολύ όμορφη περίοδο, μιας και είναι έγκυος για τρίτη φορά!

Όμως, τις τελευταίες μέρες ζήτησε βοήθεια από τους followers της στο Instagram και κάποιες πρακτικές συμβουλές, σχετικά με ένα θέμα που την απασχολεί. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια, πόσταρε στον προσωπικό της λογαριασμό, μια φωτογραφία του πρησμένου ποδιού της.

Όπως είναι γνωστό, η κατακράτηση υγρών προκαλεί αύξηση βάρους και ένα δυσάρεστο αίσθημα πρηξίματος. Συχνά η αύξηση βάρους ανέρχεται έως και τα 3 κιλά, ανάλογα πάντοτε με τον οργανισμό της κάθε γυναίκας. Τα συμπτώματα αυτά είναι πιο έντονα κυρίως τους τελευταίους μήνες κύησης και μπορεί να οφείλονται σε ορμονικές μεταβολές, σε πιθανά οιδήματα αλλά και στην αύξηση του βάρους του σώματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το αίμα στο σώμα της εγκύου, μπορεί να αυξηθεί έως και 50%, πράγμα που επιβαρύνει αρκετά την κάτω κοίλη φλέβα που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του σώματός μας και η οποία μεταφέρει το αίμα από τα κάτω άκρα προς την καρδιά. Αυτό έχει σαν συνέπεια τη μείωση της αποτελεσματικότητάς της και συνεπώς την ώθηση των υγρών προς τα κάτω άκρα. Επιπλέον όλο αυτό έρχονται να επιβαρύνουν οι ορμονικές διαταραχές και οι αλλαγές στα επίπεδα νατρίου και καλίου. Έτσι έχουμε την κατακράτηση υγρών στο σώμα, αφού ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να τα απορροφήσει και να τα αποβάλει.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη Jessica Simpson, που μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα πρησμένα της πόδια, ζήτησε απελπισμένα βοήθεια από τους θαυμαστές της.

Μερικοί από τους ακόλουθούς της, της συμπαραστάθηκαν με μηνύματα θαυμασμού, ενώ κάποιοι άλλοι βιάστηκαν να της δώσουν τα χρήσιμα tips τους!

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι μανούλες που το έχουν περάσει αυτό και θέλουν να μοιραστούν και τη δική τους εμπειρία.
Έτσι λοιπόν μερικές από τις συμβουλές τους ήταν να κρατήσει τα πόδια της ψηλά, να τα τρίψει με χαμομήλι ή λεβάντα ή να ακολουθήσει μια θεραπεία με βεντούζες.

Μέσα σε όλα τα σχόλια, υπήρξαν και κάποια που βέβαια, την τρόμαξαν, καθώς της είπαν ότι μπορεί να είναι και σύμπτωμα προεκλαμψίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι πάντα να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας και όχι να ζητούμε συμβουλές από τις διαδικτυακές μας φίλες. Όσο για την Jessica Simpson; Δεν ξέρουμε αν επικοινώνησε με τον γιατρό της, όμως ξεκίνησε μια θεραπεία με βεντούζες που μάλιστα φαίνεται να ξεπρήζονται σιγά σιγά τα πόδια της.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό, στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved