Αυτές οι παιδικές χαρές θα σας αφήσουν άφωνους με τον ακατάλληλο σχεδιασμό τους (pics)

Παιδικές χαρές για γέλια και για κλάματα, όχι όμως κατάλληλες για παιχνίδι.

Αυτές οι παιδικές χαρές θα σας αφήσουν άφωνους  με τον ακατάλληλο σχεδιασμό τους (pics)

Οι παιδικές χαρές είναι ο κατεξοχήν χώρος εκτόνωσης και αναψυχής των παιδιών καθώς μπορούν να παίζουν και να συναναστρέφονται άλλα παιδιά από τη βρεφική ακόμη ηλικία.

Το παιδί μέσα από το παιχνίδι στην παιδική χαρά αποκομίζει πολλαπλά οφέλη. Σύμφωνα με τους επιστημονικούς συνεργάτες του προγράμματος Εύζην, ήδη από πρώιμη ηλικία, ενισχύεται να αναπτύξει αλλά και να εξελίξει τις κινητικές του δεξιότητες. Τόσο τις αδρές, σε πρώτο στάδιο, δηλαδή τις κινήσεις για στήριξη και μετακίνηση, και έπειτα τις πιο λεπτές κινητικές δεξιότητες, δηλαδή όσες απαιτούν συντονισμό των μικρών μυϊκών ομάδων στα χέρια και τα δάχτυλα.

Παράλληλα, μαθαίνει να αντιλαμβάνεται καλύτερα τη θέση του στον χώρο, να έχει καλύτερη συναίσθηση του σώματός του, προσπαθώντας να το συντονίσει και σε σχέση με τις κινήσεις των άλλων παιδιών γύρω του. Ταυτόχρονα, το παιχνίδι στην παιδική χαρά αναπτύσσει και ενισχύει την αυτοπεποίθηση του παιδιού, καθώς το παιδί φορά με τη φορά δοκιμάζει τις νέες ικανότητές του (π.χ. να κατέβει μόνο του από την ψηλή τσουλήθρα ή να διασχίσει τη γέφυρα) και έτσι αισθάνεται μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του εαυτού του.

Ακριβώς για αυτούς τους λόγους , οι παιδικές χαρές σχεδιάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ασφαλείς για να τα παιδιά ενώ θα πρέπει να είναι και πιστοποιημένες.

Όπως όμως θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες, υπάρχουν παιδικές χαρές ( ναι, στο εξωτερικό) που όχι μόνο δεν είναι φιλικές προς τα παιδιά αλλά ο σχεδιασμός τους είναι επιεικώς απαράδεκτος. Και αναρωτιέσαι ποιος ενέκρινε την τοποθέτηση αυτών των παιχνιδιών σε χώρους όπου καθημερινά παίζουν δεκάδες παιδιά.

Για να καταλάβετε τι εννοούμε δείτε στη gallery που ακολουθεί παιδικές χαρές που …βγάζουν μάτι.

Πηγή: www.boredpanda.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved