Εννιάχρονο αγόρι έχει εμμονή με τις ηλεκτρικές σκούπες

Από ένα σπάνιο σύνδρομο που κάνει τους ανθρώπους να είναι υπερδραστήριοι, πάσχει ένα εννιάχρονο αγόρι.

Εννιάχρονο αγόρι έχει εμμονή με τις ηλεκτρικές σκούπες

Ο πατέρας του 9χρονου Λέιν λέει ότι οι άνθρωποι που πάσχουν από το σύνδρομο Γούιλιαμς συνήθως έχουν εμμονή με κάποια αντικείμενα. Στην περίπτωση του Λέιν είναι η ηλεκτρικές σκούπες. Τις λατρεύει από πολύ μικρή ηλικία. Μια μέρα μικρός είδε την μητέρα του να σκουπίζει και θέλησε να προσπαθήσει. Από τότε σκουπίζει συνέχεια και είναι κάτι που του αρέσει πολύ.

Μάλιστα έχει και την δική του συλλογή από 17 διάφορα καθαριστικά για το σπίτι και προσπαθεί να τα χρησιμοποιεί όσο συχνά μπορεί. Η αγαπημένη του βόλτα είναι να πηγαίνει με τους γονείς του σε μαγαζιά που έχουν ηλεκτρικές σκούπες και λατρεύει να πηγαίνει σε ξενοδοχεία και να τους βοηθάει να δοκιμάσουν τον νέο εξοπλισμό τους για καθαρισμό.

Ξέρει όλα τα μοντέλα , τις λεπτομέρειες και τις διαφορές μεταξύ τους. Ο πατέρας του πιστεύει ότι αυτό θα έχει και συνέχεια μιας και άρχισε να ενδιαφέρεται και για τις συσκευές που πλένουν χαλιά. Το να τον πηγαίνουν βόλτα σε αυτά τα μαγαζιά είναι η ανταμοιβή του όταν είναι καλός. «Δεν θα σταματήσω να καθαρίζω», λέει ο Λέιν γιατί το αγαπώ και το κάνω κάθε μέρα.

Το σύνδρομο Γουίλιαμς εκτός της εμμονής σε αντικείμενα έχει και την σοβαρή του πλευρά. Τα άτομα αυτά δεν έχουν την αίσθηση του κινδύνου και νιώθουν ότι όλοι είναι φίλοι τους και δεν υπάρχει κανένας κακός άνθρωπος. Επίσης μπορεί να έχουν κάποια προβλήματα με την καρδιά τους και πάντα οι γονείς τους πρέπει να τα προσέχουν και να είναι κοντά τους 24 ώρες το 24ωρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved