Ιδέες χρωμάτων για το αγορίστικο δωμάτιο και πώς επιδρούν στην ψυχολογία του εφήβου (pics)

Οι έφηβοι αγαπούν το χρώμα και τους έντονους χρωματικούς συνδυασμούς.

Ιδέες χρωμάτων για το αγορίστικο δωμάτιο και πώς επιδρούν στην ψυχολογία του εφήβου (pics)

Γκρι, πορτοκαλί, μωβ, πράσινο είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα χρώματα που επιλέγει ο έφηβος για το δωμάτιο του. Συζητήστε με το παιδί σας ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα και πώς φαντάζετε το δωμάτιο του και καταλήξτε μαζί στην τελική επιλογή.

Ας δούμε παρακάτω πώς συνδυάζονται αλλά και πώς επιδρούν στην ψυχολογία μερικά από τα αγαπημένα χρώματα των εφήβων:

Γκρι
Το γκρι είναι ένα χρώμα που έχει αγαπηθεί, εμπνέει ηρεμία, σταθερότητα και κατευνάζει τα πνεύματα. Αποτελεί λοιπόν μια καλή επιλογή για το εφηβικό δωμάτιο. Συνδυάστε το με άλλα ανοιχτά χρώματα όπως λευκό ταβάνι για να γίνει ο χώρος πιο φωτεινός.

Μπεζ – Ζεστό καφέ – Πορτοκαλί
Για το δωμάτιο ενός εφήβου αγοριού προτιμήστε ένα ζεστό καφέ, μια απόχρωση του πορτοκαλί ή ένα ουδέτερο μπεζ. Το μπεζ χρώμα συνδυάζεται εύκολα με άλλα χρώματα, μεγαλώνει τον χώρο και ξεκουράζει το βλέμμα. Συνδυάστε το με πιο έντονα χρώματα στους υπόλοιπους τοίχους ή εφαρμόστε το με μια τεχνοτροπία όπως αυτή με το σφουγγάρι για καλύτερο αποτέλεσμα.

Πράσινο – Γαλάζιο

Το πράσινο χρώμα δίνει ζωντάνια στον χώρο, βοηθά στη συγκέντρωση και στη χαλάρωση. Μπορείτε να βάψετε τον χώρο του γραφείου του παιδιού σε αποχρώσεις του πράσινου δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον ιδανικό για μελέτη. Ταιριάζει με λευκό, κίτρινο, γκρι, καφέ. Το γαλάζιο επίσης είναι ένα χρώμα που χαλαρώνει και που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε συνδυάζοντας δύο ή και περισσότερες αποχρώσεις του.

Δείτε στην gallery μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να συνδυάσετε τα διάφορα χρώματα.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #teensroom

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved