Πανεύκολη πουτίγκα με τσουρέκι και σιρόπι μελιού (vid)

Αυτή εδώ η πρόταση για πρωινό «υπερπαραγωγή», μπορεί να ετοιμαστεί και από την προηγούμενη μέρα, να φυλαχτεί στο ψυγείο και να ψηθεί το επόμενο πρωινό κάνοντας όλο το σπίτι να μοσχοβολήσει.

Mamatsita
Πανεύκολη πουτίγκα με τσουρέκι και σιρόπι μελιού (vid)

Μπορεί να σου θυμίσει κάπως τις κλασσικές κι αγαπημένες αυγοφέτες , όμως εδώ το μείγμα ενισχύεται από την γεύση και το άρωμα μπαχαρικών όπως η κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο αλλά και από τη γεύση της μελάσας.

Ένα gingerbread μείγμα δηλαδή, το οποίο φέρνει αυτόματα στο νου μας Χριστούγεννα και γιορτές!

Θα χαρώ πολύ να φτιάξεις αυτή τη συνταγή, να βγάλεις μια φωτογραφία και να μου την στείλεις σε μήνυμα στη σελίδα μου στο facebook ή στο instagram για να την δεις να δημοσιεύεται.

Μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι Καλή Χρονιά με υγεία και ότι άλλο επιθυμείς!

Υλικά

για 8 άτομα

1 & 1/2 τσουρέκι πολίτικο Χρυσός Μύλος
10 αυγά
2 κούπες κρέμα γάλακτος
1 κούπα γάλα ΓΑΛΠΟ
3 κ. σ μελάσα
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. τζίντερ
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γλ. υγρή βανίλια
1/2 αλάτι
για το σιρόπι
1 κούπα μέλι γλυκάνθη
φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλα
2 κ.σ σταφίδες

Πώς γίνεται η πουτίγκα με τσουρέκι και σιρόπι μελιού

1. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάω τα αυγά.
2. Στη συνέχεια προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω πολύ καλά.
3. Βουτυρώνω καλά το βαθύ πυρίμαχο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω.
4. Κόβω το τσουρέκι πρώτα κάθετα και μετά οριζόντια σε φέτες πάχους περίπου 2- 3 εκατοστών.
5. Τοποθετώ τις φέτες στο σκεύος και τις περιχύνω με το μείγμα.
6. Πιέζω τις φέτες μ’ ένα πιρούνι για να απορροφήσουν όσο το δυνατό περισσότερο από το μείγμα.

Σε αυτό το σημείο, αν ετοιμάζω την πουτίγκα από την προηγούμενη μέρα, σκεπάζω το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το φυλάω στο ψυγείο.

7. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 30-35 περίπου λεπτά.

Όση ώρα ψήνεται η πουτίγκα, ετοιμάζω το σιρόπι.

1. Σ’ ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνω μέσα όλα τα υλικά για το σιρόπι.
2. Ζεσταίνω το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά .
3. Μεταφέρω το σιρόπι σε ένα σκεύος σερβιρίσματος, αφαιρώντας τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας.
4. Σερβίρω την πουτίγκα ζεστή και την περιχύνω με το σιρόπι μελιού.

Δείρε πώς θα τη φτιάξετε στο βίντεο που ακολουθεί:



Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved