Η μητέρα που θήλασε το υιοθετημένο παιδί της!

Η Τενγκλενέ είναι μητέρα αλλά και μπλόγκερ. Η ιστορία της έγινε γνωστή σε πολύ κόσμο αφού είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η μητέρα που θήλασε το υιοθετημένο παιδί της!

Η γυναίκα αυτή έκανε δύο βιολογικά παιδιά. Δύο πανέμορφα και υγιή αγοράκια που τα θήλασε με πολλή αγάπη και στοργή. Μάλιστα της άρεσε τόσο πολύ η διαδικασία που αποφάσισε να γίνει πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού για να βοηθάει και άλλες γυναίκες.

Η Τενγκλενέ ήθελε να κάνει και άλλα παιδιά ή τουλάχιστον να υιοθετήσει. Μετά την δεύτερη εγκυμοσύνη της ο γιατρός τής απαγόρεψε να κάνει άλλο παιδί καθώς αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο για την υγεία της. Έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη μαζί με τον άντρα της αποφάσισαν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι. Λίγο καιρό αφότου είχαν απευθυνθεί σε γραφείο που αναλαμβάνει υιοθεσίες, μάθαιναν πως υπήρχε ένα μωράκι που είχε έρθει στη ζωή πρόωρα το οποίο και θα μπορούσαν να υιοθετήσουν.

Ήταν ένα κοριτσάκι που λόγω της πρόωρης γέννησής του έπρεπε να βρίσκεται για λίγο καιρό σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Όταν πλέον οι γιατροί θα τους έδιναν το πράσινο φως, θα μπορούσαν να το πάρουν στο σπίτι.

Και έφτασε η στιγμή που το νοσοκομείο τηλεφώνησε και τους είπε ότι μπορούν να πάρουν πλέον το μωρό στο σπίτι. Συναντήθηκαν και με την κοινωνική λειτουργό η οποία ρώτησε την Τενγκλενέ εάν σκόπευε να θηλάσει το μωρό. Στην αρχή η Τενγκλενέ δίστασε να απαντήσει καθώς οι περισσότεροι αντιδρούσαν στην ιδέα μίας μάνας που θηλάζει ένα υιοθετημένο παιδί. Η λειτουργός, όμως, της είπε ότι είχε διαβάσει πως ήταν πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και την παρότρυνε να θηλάσει το μωρό της καθώς θα του έκανε πολύ καλό.

Όταν πήγε να πάρει το μωρό από το νοσοκομείο οι μαίες της έδειξαν πώς να ταΐζει το μωρό με το μπουκάλι, πώς να την κρατάει σωστά και τη συμβούλεψαν να μην την κρατάει πολύ αλλά να την αφήνει μόνη της να κοιμηθεί. Η Τενγκλενέ όμως είχε άλλα σχέδια για το μωρό της. Θα την είχε πάντα μαζί της και στην αγκαλιά της καθώς ήθελε να της δώσει όλη της την αγάπη.

Μόλις πήγαν σπίτι η Τενγκλενέ πήρε το μωρό και πήγε μόνη της μέσα στο δωμάτιο. Άφησε το μωρό μόνο με την πάνα, ξάπλωσε και το έβαλε να ακουμπήσει το στέρνο της. Εκείνο σαν να ήξερε από πάντα τι να κάνει, βρήκε το στήθος της και άρχισε να θηλάζει... Μόνο που η Τενγκλενέ δεν είχε γάλα, όμως ήταν αποφασισμένη να το... αποκτήσει!

Αγόρασε μια ειδική συσκευή στην οποία βάζεις γάλα και τοποθετείς ένα μικρό σωληνάκι κοντά στη θηλή. Έτσι το παιδί πίνει ξένο γάλα όμως μαθαίνει πώς να θηλάζει ώστε να βοηθήσει το σώμα της μητέρας να αυξήσει την παραγωγή του γάλακτός της, όταν βέβαια αυτό είναι εφικτό. Αυτό, μητέρα και κόρη το έκαναν αρκετές φορές την ημέρα και η μικρή μπορούσε να θηλάζει για ώρες μέχρι που τελικά κατέβηκε το γάλα στο στήθος της Τενγκλενέ.

Κάθε τόσο η ευτυχισμένη μητέρα μείωνε ένα γεύμα από το «ξένο» γάλα και έδινε πιο πολύ από το στήθος μέχρι που κατάφερε να πηγαίνουν έξω βόλτα και να μην χρειάζεται πλέον να κουβαλάει έτοιμο γάλα μαζί της. Μπορεί να μην έκανε αποκλειστικό θηλασμό, όμως όταν το μωρό άρχισε να τρώει πιο στέρεες τροφές, έπινε μόνο γάλα της μητέρας του.

Η μικρή δεν χρησιμοποίησε ποτέ ξανά το μπουκάλι και η Τενγκλενέ αποφάσισε πως θέλει να θηλάσει το κοριτσάκι της τουλάχιστον μέχρι τα 2 του χρόνια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved