Despoina's Little Stories: «Για τα παιδιά»

"Αυτός που έχει ένα γιατί για να ζήσει,μπορεί να υπομείνει σχεδόν το κάθε πώς"

Δέσποινα Καμπούρη
Despoina's Little Stories: «Για τα παιδιά»

Για τα παιδιά γινόμαστε όλοι μία γροθιά. Για τα παιδιά γινόμαστε κι εμείς παιδιά. Όχι μόνο τα Χριστούγεννα, άλλα όποτε μας χρειάζονται, με την πρώτη ευκαιρία.
Κι εμείς στη DPG και στο Mothersblog προσπαθούμε να δείχνουμε την αγάπη μας με κάθε τρόπο, σε κάθε περίσταση! Με σύμμαχό μας το Myplayce Γλυφάδας, οργανώσαμε μία μέρα ομαδικών δραστηριοτήτων μόνο για τους μικρούς μας φίλους από τον παιδικό σταθμό «Οι φίλοι του παιδιού» (https://www.filoitoupediou.gr/ ).

my place 8

Παίξαμε, χορέψαμε, κάναμε κατασκευές πάντα υπό την καθοδήγηση και επιτήρηση των δασκάλων των παιδιών, αλλά και των παιδαγωγών του My Playce Γλυφάδας που μας παραχώρησε ευγενικά τον χώρο.



Το Σωματείο «Οι Φίλοι των παιδιών» μέσω των Ομάδων Στήριξης Γονέων και του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Άνεργων Γονέων προσπαθεί να στηρίξει τα παιδιά που βιώνουν ακραία φτώχεια ενδυναμώνοντας ψυχικά τους γονείς. Βασικός σκοπός του Σωματείου αποτελεί η φροντίδα του παιδιού άπορων (μονογονεϊκών ή μη) οικογενειών με κοινωνικο-οικονομικά ή ενδοοικογενειακά προβλήματα μέχρι την ενηλικίωσή τους. Καλύπτονται απαραίτητες ανάγκες τους με δωρεάν μηνιαίες παροχές, όπως φαρμακευτικό υλικό, ιατρικές εξετάσεις, τρόφιμα, λογαριασμοί, ενοίκια, δίδακτρα, ψυχαγωγία, κ.ο.κ. Προτεραιότητα δίνεται στα ανασφάλιστα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας. Το Σωματείο το 2017 προσέφερε βοήθεια σε 250 οικογένειες με 400 παιδιά.

my place 18

Το 2007 το Σωματείο ίδρυσε τον Παιδικό Σταθμό, ένας χώρος αγάπης και στοργής, όπου μέσα από το παιχνίδι και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, βάση των αναπτυξιακών τους αναγκών, τα βοηθά να συνειδητοποιήσουν τις ανθρώπινες σχέσεις, να ξεφύγουν από τη βία, την παραμέληση και την αδυναμία να μεγαλώσουν φυσιολογικά. Διαφυλάσσει πλήρη σίτιση, ένδυση, προσωπική ατομική υγιεινή και ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Σήμερα συμμετέχουν 25 παιδιά.

Οι οικονομικοί του πόροι προέρχονται αποκλειστικά από συνδρομές μελών, δωρεές, χορηγίες σε είδος και από έσοδα εκδηλώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Δεν επιχορηγείται από το κράτος.

my place 16

Αν λοιπόν, θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά τους Φίλους του Παιδιού, μπορείτε να δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες: https://www.filoitoupediou.gr/donation.php

Αν θέλετε να γίνετε εθελοντής μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: https://www.filoitoupediou.gr/volunteering.php

Αν θέλετε να προσφέρετε τρόφιμα για τον παιδικό σταθμό, εδώ θα βρείτε τα αναγκαία: https://www.filoitoupediou.gr/food.php

Αν θέλετε να προσφέρετε είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας ή Βρεφικά Είδη μπορείτε να μπείτε εδώ για να βρείτε όλες τις λίστες: https://www.filoitoupediou.gr/hygiene-and-cleaning-products.php https://www.filoitoupediou.gr/baby-products.php

Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και φως στις ψυχές μικρών και μεγάλων!

photo credits: Μαρία Παγώνη

Video credits: Λευτέρης Παρτσάλης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved