Τέσσερα πράγματα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά από τους γονείς (pics)

Βασική προϋπόθεση, να τα εφαρμόζουν πρώτα οι ίδιοι.

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να μάθουν τα παιδιά από τους γονείς (pics)

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγουμε να επικοινωνούμε με τα παιδιά μας έχει άμεση επίδραση στην ανάπτυξή τους, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αυτονομίας, της ανεξαρτησίας και της αυτοπεποίθησής τους.

Επομένως, είναι σημαντικό να γινόμαστε παράδειγμα προς μίμηση μέσα από συμπεριφορές και καθημερινές πράξεις, όπως:

Ευγένεια και σεβασμός

Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στο παιδί μας αντανακλά πάνω μας και στους γύρω του. Αν εμείς είμαστε ευγενικοί και ακούμε με σεβασμό και υπομονή τις σκέψεις, τις ιδέες και τις επιθυμίες του, το παιδί θα υιοθετήσει αντίστοιχη συμπεριφορά στην ενήλικη ζωή του. Λέξεις όπως "Παρακαλώ", "Ευχαριστώ", "Λυπάμαι", και "Συγχωρώ", πρέπει να ακούγονται από τους γονείς και να είναι πειστικές. Έτσι, το παιδί θα μάθει την έννοια της συγγνώμης, της συγχώρεσης, της επιβράβευσης και κυρίως ό,τι και οι μεγάλοι μπορούν όταν κάνουν λάθη να τα αναγνωρίζουν.

Συζήτηση και συναπόφαση

Επικοινωνούμε με το παιδί σημαίνει του δίνω χώρο και χρόνο. Ο στόχος του γονιού και η μεγαλύτερη επιτυχία του, είναι να καταφέρει το παιδί να του μιλάει και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Όταν θέλουμε ένα παιδί με αυτοπεποίθηση θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να του δίνουμε τη δυνατότητα να πιστέψει στον εαυτό του, ζητώντας τη γνώμη του για καθημερινά θέματα της οικογένειας ή εξηγώντας του για ποιο λόγο έπρεπε να ληφθεί ερήμην του μία απόφαση. Η ίση αντιμετώπιση κάνει τα παιδιά να αισθάνονται σημαντικά, ότι δεν είναι «μικρά», καθώς έχουν συμβάλλει και αυτά σε ένα γεγονός ( από το να επισκευαστεί κάτι ή να μαγειρευτεί έως να αναλάβουν να φέρουν εις πέρας μία μικρή αποστολή). Φυσικά ένας γονιός δεν μπορεί να δίνει πάντα εξηγήσεις για κάθε απόφαση που λαμβάνεται ούτε είναι απαραίτητο για τα παιδιά να είναι μυημένα σε όλες τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του σπιτιού. Ωστόσο, είναι σωστό να γνωρίζουν το σκεπτικό των γονιών τους για ορισμένες αποφάσεις.

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τι άλλο πρέπει να κάνουμε ως γονείς.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved