Φτιάξτε μόνες σας φανταστικά καλούπια ζαχαρωτών!

Είμαι σίγουρη πως έχετε δει cupcakes,τούρτες και μπισκότα με πανέμορφα ζαχαρωτά διακοσμητικά και αναρωτηθήκατε το πως τα φτιάχνουν.Σήμερα θα σας δείξω πως ανέξοδα και πολύ απλά μπορούμε να φτιάξουμε τα καλούπια των ζαχαρωτών μόνοι μας!

Φτιάξτε μόνες σας φανταστικά καλούπια ζαχαρωτών!

Θα χρειαστούμε:

Τα αντικείμενα που διαλέξατε για να τα φτιάξουμε σε ζαχαρωτό και λίγη ζαχαρόπαστα (τα αντικείμενα μπορεί να είναι κάποιο μικρό παιχνίδι των παιδιών σας). Αφού τα πλύνετε πολύ καλά και τα στεγνώσετε είμαστε έτοιμοι. Βάλτε ποδιές και....... ξεκινάμε!

Εγώ διάλεξα να φτιάξω αστερίες (ο αστερίας είναι πλαστικός) και κοχύλια (αν τα επιλέξετε και εσείς θα πρέπει να τα βράσετε για λίγα λεπτά να τα αποστειρώσετε μη ξεχνάτε πως κάποτε ήταν κατοικήσιμα από ζωντανό οργανισμό).

zaxaropasta01

Φτιάξτε μία μπαλίτσα από ζαχαρόπαστα και πιέστε την λιγάκι για να φτιάξουμε μία λεία επιφάνεια αποτύπωσης.Μπορείτε με λίγο νισεστέ ή ζάχαρη άχνη να πασπαλίσετε την επιφάνεια για να μην κολλήσει το αντικείμενο στη ζαχαρόπαστα.

Βυθίστε το αντικείμενο καλά στη ζαχαρόπαστα αφαιρέστε το προσεκτικά. Αφήστε το καλούπι να στεγνώσει για μερικές μέρες μέχρι να γίνει σκληρό σαν πέτρα!

zaxaropasta02

Μετά από αυτό είναι έτοιμο για χρήση! Έχετε φτιάξει το δικό σας καλούπι για ζαχαρωτά διακοσμητικά!

zaxaropasta05

Για να τα φτιάξετε δεν έχετε παρά να το γεμίσετε με λίγη ζαχαρόπαστα και να την αφαιρέσετε προσεκτικά, τώρα κρατάτε στα χέρια σας ένα διακοσμητικό που τρώγεται! Στολίστε τα γλυκά σας με φαντασία!Διασκεδάστε το!

Φιλάκια σοκολατένια!

Extra tip! Πριν γεμίσετε το καλούπι σας με ζαχαρόπαστα καλό θα ήταν να το πασπαλίζετε με λίγο νισεστέ ή ζάχαρη άχνη για να μην κολλάει στην επιφάνεια του καλουπιού και να βγαίνει με την κάθε λεπτομέρεια καλά αποτυπωμένη!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved