Φτιάξτο μόνη σου: Πανεύκολα μαρτυρικά βραχιολάκια ή φιογκάκια!

Το να γίνεις νονά ή νονός εκτός από την αμέριστη αγάπη για το μικρό μωράκι περιλαμβάνει και έναν μακρύ κατάλογο για όλα όσα χρειάζεται να αγοράσετε για την βάπτιση!

Φτιάξτο μόνη σου: Πανεύκολα μαρτυρικά βραχιολάκια ή φιογκάκια!

Ένα από αυτά είναι και τα μαρτυρικά! Το σύμβολο που θα φορούν όλοι οι καλεσμένοι που βάση τα χριστιανικά έθιμα είναι ο τρόπος να μαρτυρίσουν δηλαδή να διαδώσουν το χαρμόσυνο γεγονός της βάπτισης.

Δεν θα σας μιλήσω μόνο για το κόστος που περιορίζεται αλλά και για την απόλαυση του να φτιάξει η νονά τα μαρτυρικά μόνη της. Και για αυτόν τον σκοπό σας δύο διαφορετικές ιδέες.

Για τα μαρτυρικά βραχιολάκια θα χρειαστείτε κερωμένο κορδονάκι, σταυρουδάκια (μεταλλικά, από φίλντισι ή πλαστικά), ματόχαντρες και κορδελάκι 6 χιλιοστά σε χρώματα της επιλογής σας!

vraxiolakia01

Κόβουμε 2 κορδoνάκια 35-37 εκ. και κάνουμε έναν κόμπο στην μέση. Περνάμε από την μια πλευρά το σταυρουδάκι και από την άλλη πλευρά την ματόχαντρα. Κλείνουμε το βραχιολάκι κάνοντας κόμπους δεξιά και αριστερά πιάνοντας τις άκρες μαζί με την μέση περίπου του κορδονιού.

vraxiolakia02

Τέλος κάνουμε φιογκάκι ή κόμπο με την κορδελίτσα των 6 χιλ. στην μια πλευρά και έτοιμο.

vraxiolakia03

Για τα μαρτυρικά σε φιογκάκι θα χρειαστείτε λινάτσα, κερωμένο κορδόνι, σταυρουδάκια, λουλουδάκια και περλίτσες για την διακόσμηση. Κόβουμε την λινάτσα σε ορθογώνια 2χ5 εκ. και ξεφτύζουμε ελαφρώς τις άκρες. Mε το κορδόνι κάνουμε έναν κόμπο στην μέση αφήνοντας τις άκρες μακριές.

vraxiolakia04

Στον κόμπο περνάμε το σταυρουδάκι από το κρίκο και κολλάμε ένα λουλουδάκι στην πάνω πλευρά. Ολοκληρώνουμε περνώντας περλίτσες στις άκρες από το κορδόνι.

vraxiolakia05
vraxiolakia06

Extra tips:

1. Μπορείτε να προσθέσετε στο βραχιολάκι μεταλλικά διακοσμητικά ανάλογα το θέμα της βάπτισης πχ. πεταλουδίτσες, βαρκούλες κλπ...

2. Μπορείτε στα φιογκάκια αντί λινάτσας να βάλετε γάζα, δαντέλες και ό,τι άλλο ύφασμα σας αρέσει! Τολμήστε τα floral και τα καρό!

Αυτές και πολλές άλλες ιδέες δημιουργώ στο μικρό μου εργαστήρι Il Sorriso

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved