Σε ποια ηλικία θα πρέπει το παιδί να βάλει σιδεράκια αν τα δόντια του είναι στραβά;

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται τα ίδια πράγματα όταν πρόκειται να βάλουν σιδεράκια στα στραβά δόντια των παιδιών τους.

Αλέξανδρος Μάνος
Σε ποια ηλικία θα πρέπει το παιδί να βάλει σιδεράκια αν τα δόντια του είναι στραβά;

Πότε πρέπει να πάω το παιδί μου στον ορθοδοντικό για πρώτη φορά; Υπάρχει "σωστή" ηλικία για να βάλει σιδεράκια το παιδί μου; Πόσο καιρό πρέπει να περιμένω να πάρω τον γιο μου στον ορθοδοντικό για σιδεράκια;

Με απλά λόγια, δεν υπάρχει μια "σωστή" ή "καλύτερη" ηλικία για τη πρώτη επίσκεψη του παιδιού στο ορθοδοντικό ιατρείο. Το σωστό είναι, να παρατηρείτε τα δόντια του παιδιού σας, να παρακολουθήστε τις αλλαγές που μπορεί να δείτε με την πάροδο του χρόνου, αλλά μην περιμένετε πολύ, αν υποψιάζεστε ότι κάτι δεν είναι σωστό καλέστε τον ορθοδοντικό για ένα ραντεβού.

Εάν η κόρη σας ή ο γιος σας έχει προβλήματα αποπροσανατολισμού στα δόντια του ή είναι στραβά, μπορεί πιθανότατα να επωφεληθεί από τα σιδεράκια (μεταλλικά , κεραμικά, Invisalign, κ.λπ.). Ένας ορθοδοντικός θα είναι σε θέση να καθορίσει ποια θεραπεία είναι καλύτερη για τις ανάγκες του παιδιού σας.

Συνολικά, δεν υπάρχει οριστική απάντηση όσον αφορά την ηλικία. Ωστόσο, πολλοί ορθοδοντικοί συστήνουν να γίνεται το πρώτο του ορθοδοντικό ραντεβού γύρω στην ηλικία των 7 ετών ή στο πρώτο σημάδι ορθοδοντικών προβλημάτων.

siderakia

Εάν βλέπετε ζητήματα ευθυγράμμισης, στραβά δόντια, ή προεξέχοντα δόντια, προγραμματίστε την αρχική ορθοδοντική αξιολόγηση του παιδιού σας το συντομότερο δυνατόν.

Μερικά παιδιά αρχίζουν ορθοδοντική θεραπεία σε ηλικία 6 ετών, ενώ άλλα ξεκινούν από την ηλικία των 10 ετών. Η ηλικία 10-14 ετών είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε μια ορθοδοντική θεραπεία. Από τη στιγμή που το κεφάλι και το στόμα εξακολουθούν να αναπτύσσονται όλα είναι ευνοϊκότερα . Λάβετε υπόψη ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Το στόμα κάθε παιδιού δεν αναπτύσσεται με τον ίδιο τρόπο.

Ωστόσο, γύρω στην ηλικία των 7 ετών, τα κοινά ορθοδοντικά ζητήματα (δηλ. Ανώμαλο δάγκωμα, υπερπληθυσμός κ.λπ.) γίνονται ορατά.

Απλά θυμηθείτε - παρακολουθήστε τα δυνητικά προφορικά προβλήματα και καλέστε τον παιδοδοντίατρο σας ή τον ορθοδοντικό σας, ανάλογα με το είδος του οδοντικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το παιδί σας.

Τι να περιμένετε στο πρώτο ραντεβού του ορθοδοντικού με το παιδί σας

Το πρώτο ορθοδοντικό ραντεβού είναι σημαντικό. Το παιδί θα γνωρίσει τον ορθοδοντικό και την ομάδα του. Δεν πρέπει να αισθάνεται φοβισμένο, αλλά αν συμβεί αυτό, ο ορθοδοντικός πρέπει να εκπαιδευμένος ώστε να χειριστεί αποτελεσματικά τα συναισθήματα του παιδιού σας.

siderakia 3

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να περιμένετε στο πρώτο ραντεβού:

Το πρώτο ραντεβού πιθανότατα δεν θα διαρκέσει πολύ, αλλά εσείς και το παιδί σας θα λάβετε πολλές μεγάλες πληροφορίες, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικών με τη κατάσταση του μικρού σας. Ο ορθοδοντικός θα πρέπει να γνωρίζει το ιστορικό της υγείας του παιδιού σας.Ο ιατρός θα κάνει μια αξιολόγηση του στόματος του παιδιού σας - τα δόντια, τα ούλα, το δάγκωμα, τη γνάθο κλπ. Μπορεί επίσης να ληφθούν και κάποιες ακτινογραφίες.

Θυμηθείτε να ελέγχετε το δάγκωμα και τις γνάθους του παιδιού σας, για όποια αλλαγή θα πρέπει να απευθυνθείτε στον παιδοδοντίατρο σας ή στον ορθοδοντικό σας.

Διαβάστε όλα τα άρθρα μου εδώ

Αλέξανδρος Μάνος DDS , MOrth
Οδοντίατρος , Ειδικός Ορθοδοντικός
Tel Aviv University
site: www.drmanosclinic.com
e-mail: dralexmanos@gmail.com
instagram: dr_alex_manos

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved