Despoina’s little stories: «Ο πόλεμος της πιπίλας…»

Ξέρω ότι όλες το έχετε περάσει! Δεν υπάρχει μαμά που δεν έχει αγχωθεί για το πώς θα κόψει την πιπίλα στο μωρό της...

Υπάρχουν βέβαια και οι τυχερές που επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο. Κοινώς δεν έδωσαν ποτέ πιπίλα στο μωρό τους, οπότε δε χρειάστηκε ποτέ να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη του μεγάλου αποχωρισμού... Αυτές οι μαμάδες βέβαια, υπέμειναν την γκρίνια και τη νευρικότητα των μωρών τους που υπό άλλες συνθήκες –χρήση πιπίλας- με μία απλή κίνηση θα ήταν απολύτως ήρεμα...

Υπάρχουν βέβαια και οι πιο τυχερές που τα μωρά τους δεν δέχτηκαν ποτέ πιπίλα. Αντιθέτως, «δέθηκαν» με τα αρκουδάκια τους, τα κουβερτάκια τους ή το γνωστό σε όλες «νάνι». Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, φλερτάρεις με τον κίνδυνο, το μωρό σου να... αγαπήσει το δάχτυλό του. Και τότε αγαπημένη μου την έβαψες. Κακή συνήθεια λένε οι ειδικοί. Υπάρχουν ενήλικες που εξακολουθούν να πιπιλάνε το δάχτυλό τους για να κοιμηθούν τη νύχτα. Άσε που τελικά τη νύφη την πληρώνουν τα δόντια.

Με αυτά και μ' εκείνα, έπρεπε να αποφασίσω. Η λύση της πιπίλας μου φάνηκε σωτήρια. Το γεγονός ότι η Έλενα την δέχτηκε αμέσως ήταν η επιβεβαίωση!

Φτάσαμε στο σήμερα που η Έλενα είναι σχεδόν 2 ετών και παρόλα αυτά η αγάπη της για τις πιπίλες της είναι τεράστια...Τις πιπιλάει, παίζει μαζί τους, τις βάζει στα μωρά της, τις κοιτάει, τις περιεργάζεται... Κόκκινες, κίτρινες, ροζ, λευκές... Με πεταλούδες, με λουλούδια, χωρίς πεταλούδες, χωρίς λουλούδια... Όλες είναι καλές... Αρκεί να είναι στο πεδίο της.

Δύσκολο πράγμα το κόψιμο της πιπίλας στην περίπτωσή μας.

Καταλήξαμε τελικά, στο να της δίνουμε την πιπίλα μόνο την ώρα του ύπνου (βραδινού και μεσημεριανού). Δεν φανταζόμουν ότι θα είχε αποτέλεσμα, όμως βλέπω ότι λειτουργεί αυτό το σύστημα. Αν εξαιρέσεις ότι κάθε τόσο μέσα στην ημέρα, η κατεργάρα κόρη μου... «νυστάζει», κάπως τα βολεύουμε!

Χθες, πέσαμε για ύπνο. Το νάνι πήγε περίπατο και καταλήξαμε να παίζουμε στο κρεβάτι μέχρι τις 11 το βράδυ (παράδειγμα προς αποφυγή) με όλες μας τις πιπίλες παραμάσχαλα.

Ιδού τα αποτελέσματα...

Μαμάδες κουράγιο! Κάποια μέρα θα τα θυμόμαστε και θα γελάμε!

Σας στέλνω την αγάπη μου και περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

Μπορείτε να μας κάνετε follow στο Twitter ή να κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook.

Να έχετε μία όμορφη μέρα!

Despoina’s little stories: «Ο πόλεμος της πιπίλας…»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved