Ελευθερία επιλογής ή ανοησία; Γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους, χωρίς φύλο! (φωτογραφίες)

Ο λόγος για την Κάθι Γουίτερικ και τον Ντέιβιντ Στόκερ, οι οποίοι πήραν την απόφαση να μεγαλώσουν το τρίτο παιδί τους χωρίς να προσδιορίσουν ποιο είναι το φύλο του.

Ελευθερία επιλογής ή ανοησία; Γονείς μεγαλώνουν τα παιδιά τους, χωρίς φύλο! (φωτογραφίες)

Το μόλις 4 μηνών μωράκι τους, το ονόμασαν Στόρμ και δεν αποκαλύπτουν σε κανέναν αν είναι αγόρι η κορίτσι καθώς πιστεύουν ότι τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν και να αποφασίσουν μόνα τους για το φύλο τους καθώς και για να επιλέξουν την θέση τους στην κοινωνία.

Όταν γεννήθηκε το παιδί Στόρμ οι γονείς έστειλαν ένα email σε συγγενείς και φίλους για να ανακοινώσουν την γέννησή του μωρού λέγοντας τους ότι δεν θα αποκαλύψουν το φύλο του για να σεβαστούν την ελευθερία του να είναι ό,τι νιώθει! Οι συγγενείς ήταν θετικοί με την στάση που θέλησε να κρατήσει το ζευγάρι, αλλά κάθε φορά πρέπει να μπαίνουν στη διαδικασία να εξηγούν σε γνωστούς και φίλους για πιο λόγο το παιδί δεν έχει ακόμα καθορισμένο φύλο.

Πολλοί ήταν αυτοί που τους κατηγόρησαν ότι με αυτό τον τρόπο καταδικάζουν το δικαίωμα του παιδιού στο να έχει κάποια θέση στην κοινωνία,αντί να το αφήνουν ελεύθερο να επιλέξει όπως υποστηρίζουν οι γονείς, γιατί αυτό που κάνουν στην ουσία είναι κάτι που θέλουν οι ίδιοι και όχι το παιδί. Αρα, στην πραγματικότητα το πιέζουν να ακολουθήσει την δική τους ιδεολογία και όχι να αποφασίσει μόνο του τον τρόπο ζωής και σκέψεις του.

Το ζευγάρι απαντά στις κατηγορίες λέγοντας πως το τι είμαστε δεν πρέπει να καθορίζεται από το φύλο μας. Για παράδειγμα αν θες να γνωρίσεις κάποιον γνωρίζεις τον χαρακτήρα του και κρίνεις από αυτό και όχι από το τι έχει «ανάμεσα» στα πόδια του.

Το ζευγάρι έχει άλλα δυο παιδιά αγοράκια τον Τζάζ και τον Κλίο ,τα οποία μόνα τους αποφασίζουν για το αν θέλουν να κόψουν τα μαλλιά τους η αν θα ψωνίσουν ρούχα από μαγαζί για κορίτσια η για αγόρια. Ο Τζαζ έχει μακριά μαλλιά τα οποία κάνει πλεξούδες ενώ πρόσφατα αγόρασε ένα ροζ φόρεμα γιατί όπως είπε είναι πολύ μαλακό στο κάτω μέρος και τον κάνει να αισθάνεται όμορφα.

Ο Κλίο πάλι δεν έχει τόσο μακρυά μαλλιά όσο ο αδελφός του αλλά και πάλι οι περισσότεροι θεωρούν και για τα δύο παιδιά ότι είναι κορίτσια. Και οι γονείς, δεν διορθώνουν ποτέ κανέναν, με το να του πουν ότι δεν είναι.

Η ψυχολόγος Ντιαν Εχρέσαφτ λέει πως με το να μεγαλώνεις έτσι ένα παιδί δεν το βοηθάς καθόλου. Το παιδί πρέπει να γνωρίζει αν είναι αγόρι, κορίτσι ή κάτι ενδιάμεσο ώστε να προσδιορίσει την θέση του στην κοινωνία.
Με το να του αφαιρείς αυτό το δικαίωμα και να το μεγαλώνεις εντελώς διαφορετικά ως μονάδα, δεν υπάρχει σύνολο να ταιριάξει καθώς είναι πλέον μια κατηγορία μόνο του.
Δεν του δίνεται έτσι πραγματικά η δυνατότητα να δει αργότερα τι φύλο είναι εφόσον δεν έχει έρθει σε επαφή με κανένα για να καταλάβει.

Και τελικά μόνο ο χρόνος θα δείξει για το πως θα εξελιχθεί ο/η Στορμ.
Οι γονείς του μωρού πάντως έχουν αποφασίσει για όσο αισθάνονται αυτοί και τα παιδιά τους καλά να μην αποκαλύψουν το φύλο του μωρού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved