Πεντανόστιμη και λαχταριστή συνταγή για μοσχάρι στιφάδο (vid)

Μοσχάρι στιφάδο! Μα τι ωραίο φαγητό!!!

Mamatsita
Πεντανόστιμη και λαχταριστή συνταγή για μοσχάρι στιφάδο (vid)

Μου αρέσει πάρα πολύ κι όταν μου στέλνετε μηνύματα και μου ζητάτε να σας δείξω κάποιο φαγητό που επιθυμείτε να δείτε πως γίνεται.

Αυτό εδώ το στιφάδο, μου το ζήτησε η Ανδριάνα από την Ζάκυνθο. Μου έστειλε μήνυμα πριν μερικές εβδομάδες, όμως εγώ περίμενα να κρυώσει κάπως ο καιρός γιατί ε, εντάξει, όπως και να το κάνουμε το στιφάδο δεν θέλει … υψηλές θερμοκρασίες.

Δεν θα έλεγα πως είναι αυτό που λέμε «μπελαλίδικο» φαγητό. Απλά χρειάζεται να προγραμματίσεις σωστά τον χρόνο σου. Για παράδειγμα, μπορείς να ετοιμάσεις την μαρινάδα από την προηγούμενη μέρα και να ξεκινήσεις το μαγείρεμα του την επόμενη. Όσο περισσότερο μείνει το κρέας στη μαρινάδα του, τόσο το καλύτερο.

Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα κρεμμυδάκια. Να τα καθαρίσεις από την προηγούμενη, να τα φυλάξεις σε καλά κλεισμένο αεροστεγώς σκεύος και να διατηρήσεις στο ψυγείο.

Έτσι όλα θα είναι πολύ πιο εύκολα την επόμενη μέρα. Είναι ένα πολύ πλούσιο σε γεύσεις φαγητό και το καλύτερο για μένα είναι πως τρώγεται και ξαναζεσταμένο το ίδιο ευχάριστα.

Ιδανικό για το Κυριακάτικο οικογενειακό σου τραπέζι. Επίσης ιδανικό για ένα εορταστικό τραπέζι. Οι γιορτές πλησιάζουν – και οι ονομαστικές αλλά και τα Χριστούγεννα!

Υλικά:

για την μαρινάδα
125 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 κ.σ κόκκινο ξύδι
2 κ.γλ. δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
2 κ.γλ. ρίγανη
3 γαρύφαλα
1/2 ξυλάκι κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο
για το κρέας
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
3-4 κ.σ ελαιόλαδο
500 γρ. κρεμμύδια
400 γρ ψιλοκκομένες ντομάτες
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
αλάτι – πιπέρι
200 ml ζεστό νερό

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής μου στο βίντεο που ακολουθεί:



Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved