«Επιχείρηση» Χριστουγεννιάτικη πόρτα: Ιδέες για να τη διακοσμήσετε (pics)

Τι και αν διανύουμε την 3η εβδομάδα του Νοέμβρη, ήρθε ο καιρός να διακοσμήσουμε την πόρτα μας Χριστουγεννιάτικα!

Μαργαρίτα Νικολάου
«Επιχείρηση» Χριστουγεννιάτικη πόρτα: Ιδέες για να τη διακοσμήσετε (pics)

Λοιπόν, την αλήθεια μου θα την πω. Καμία άλλη χρονιά δεν στόλιζα τόσο νωρίς. Για την ακρίβεια, έβλεπα στολισμένα δέντρα από την 1η Νοέμβρη και έλεγα -από μέσα μου πάντα- «Μα καλά, γιατί στολίζεις τόσο νωρίς βρε παιδί μου;».

Τότε αυτό έλεγα και τώρα παρακαλάω τον άνδρα μου να μου φέρει από την αποθήκη το δέντρο και τις κούτες με τα χριστουγεννιάτικα στολίδια να στολίσω και εγώ το σπίτι με τη Νικόλ. Αυτό συνέβη για την ακρίβεια, χθες, Κυριακή. Αλλά το χατήρι μου, δεν έγινε!

Θα μου πείτε, «Μα καλά βρε κορίτσι μου αν ήθελες τόοοσο πολύ να στολίσεις το δέντρο γιατί δεν έφερνες από την αποθήκη μόνη σου τα πράγματα;», και θα απαντήσω εγώ, γιατί τα κουτιά με όοοολα τα παραπάνω είναι στο πατάρι της αποθήκης και για να βγουν χρειάζεται μαεστρία. Ανδρική μαεστρία και όχι γυναικεία!

Κάπως έτσι θα περιμένω το επόμενο σαββατοκύριακο, μήπως, λέω ΜΗΠΩΣ, καταφέρω και τον πείσω να τα ανεβάσει στο σπίτι. Μέχρι τότε, ψάχνω ιδέες για το πώς θα διακοσμήσω την πόρτα του σπιτιού μου και αυτή τη χρονιά. Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια και για την ακρίβεια, από τη στιγμή που η μητρότητα μου χτύπησε την πόρτα, έπαψα να βάζω στην εξώπορτα αυτά τα κλασσικά στεφάνια. Ξεδιπλώνω το ταλέντο μου στη χειροτεχνία και κάθε χρόνο προσπαθώ να εντυπωσιάσω τους γείτονές μου και τα παιδιά της πολυκατοικίας με τις κατασκευές μου.

Όπως για παράδειγμα πέρυσι που έφτιαξα μέσα σε ένα βράδυ τον Βασιλιά Κολοκύθα, Τζακ Σκέλιγκτον, πρωταγωνιστή της ταινίας του Τιμ Μπάρτον, Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης.

bizzy mommy 24274019 130841197591151 8677746920648605696 n

Ή ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από πράσινα χωνάκια!

bizzy mommy 14549975 1151544654953562 3599332703154995200 n

Θέλω, όποιος περνάει από τον όροφό μας, να σκάει ένα χαμόγελο όταν κοιτάζει την πόρτα μου. Θέλω να φτιάχνει η διάθεσή του. Και πιστεύω τα τελευταία χρόνια αυτό το έχω καταφέρει, αν κάτσω και σκεφτώ τα διθυραμβικά σχόλια φίλων και αγνώστων που έχουν δει τις πόρτες μου στολισμένες.

Οι ιδέες βέβαια δεν μου 'ρχονται έτσι ξαφνικά. Τις βρίσκω στο διαδίκτυο. Ψάχνω πολύ, googlαρω αρκετά και φτιάχνω αυτή που αρέσει περισσότερο στην κόρη μου. Το ίδιο έκανα και αυτή τη φορά.

Ωστόσο, φέτος είπα να μην κρατήσω όλες αυτές τις ιδέες που βρήκα μόνο για τον εαυτό μου. Αποφάσισα να τις μοιραστώ μαζί σας, να σας δώσω ιδέες και γιατί όχι, να σας παρακινήσω να διακοσμήσετε κι εσείς διαφορετικά τη δική σας πόρτα και να μου στείλετε εδώ μια φωτογραφία από την κατασκευή σας!

Δείτε στη gallery που ακολουθεί ιδέες για να διακοσμήσετε την πόρτα σας, έτσι όπως τις βρήκα στο Instagram. Όσο για εμένα; Εγώ θα φτιάξω τον στάβλο των ταράνδων, καθώς αυτό διάλεξε η κόρη μου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved