Φτιάξτο μόνη σου! Διακοσμητική γιρλάντα με το όνομα του παιδιού!

Πρόκειται για ένα μοναδικό, personalised δωράκι φτιαγμένο βήμα βήμα απ΄τα χεράκια σας!

Φτιάξτο μόνη σου! Διακοσμητική γιρλάντα με το όνομα του παιδιού!

Ψάχνετε μια ιδέα για να διακοσμήσετε το δωμάτιο του μικρού σας παιδιού; Θέλετε να κάνετε ένα δωράκι σε γενέθλια, πάρτυ ακόμα και βάπτιση; Σήμερα θα σας δείξω την πιο πρωτότυπη, εντυπωσιακή και κυρίως φτιαγμένη μοναδικά για το παιδάκι που θέλετε να χαρεί! Γιρλάντα με το όνομα του!

Η τσόχα είναι το αγαπημένο μου υλικό και θεωρείται αρκετά οικονομικό!
Συνδυάστε όμορφα χρώματα όπως γαλάζιο, εκρού και λαχανί για αγοράκια ή ροζ, κίτρινο και φούξια για κοριτσάκια.

girlanta001

Στον υπολογιστή σας μπορείτε να διαλέξετε την γραμματοσειρά της προτίμησης σας και να εκτυπώσετε στο μέγεθος που θέλετε το όνομα! Ετσι θα φτιάξετε γρήγορα και εύκολα πατρονάκια χωρίς να φοβάστε αν θα είναι ίσα μεταξύ τους τα γράμματα.

girlanta002

Εχοντας λοιπόν το χάρτινο πατρόν κόψτε την τσόχα σας με προσοχή. Μετά με βελόνα και κλωστή ράβετε τα γραμματάκια σας ένα ένα! Δεν είναι απαραίτητο να ξέρετε ράψιμο, επιλέξτε την πιο απλή ραφή. Πέρασμα πάνω-κάτω.
Οι πιο έμπειρες μπορείτε να κάνετε σταυροβελονιά ή ακόμη να τα ράψετε στην μηχανή.
Από την άκρη γεμίζετε το γραμματάκι με βαμβάκι ή βάτα και κλείνετε για να ολοκληρωθεί το γράμμα.

girlanta003

Οταν τα ράψετε όλα συνδυάστε τα χρώματα της τσόχας με κορδέλες, κουμπάκια, πούλιες και ό,τι άλλο θέλετε. Παίξτε με τις αντιθέσεις των χρωμάτων και κάντε τους συνδυασμούς της αρεσκείας σας.

girlanta004

Κολλήστε τα διακοσμητικά στα γράμματα και μετά σε μια φαρδιά κορδέλα 5-7 εκατοστά κολλήστε ένα ένα τα γράμματα.

girlanta005

Προσοχή! Μην ξεχάσετε τον τόνο!
Τέλος γυρίστε τις άκρες από την κορδέλα και δημιουργήστε θηλάκια για να το κρεμάσετε!

girlanta006


Extra tips:
1. Η πιο εύκολη επιλογή για το γέμισμα είναι το βαμβάκι που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Αν όμως θέλετε πιο μαλακό αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε πολυεστερική βάτα που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία.
2. Η καταλληλότερη κλωστή για το ράψιμο είναι η κοτόν περλέ. Αυτήν χρησιμοποιώ και εγώ για όλες μου τις τσόχινες δημιουργίες.
3. Στερεώνοντας από πίσω ένα πιο χοντρό και σταθερό ύφασμα μετατρέπετε την γιρλάντα σε διακοσμητικό καδράκι. Ιδανική για αυτό τον σκοπό είναι η λινάτσα.

Διακοσμητικά δωματίου, στεφάνια, κρεμαστά τοίχου και πολλές άλλες ιδέες θα βρείτε στην σελίδα μου στο facebook Il Sorriso.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved