Πήγε διακοπές και τελικά γέννησε

Η Ρέιτσελ Έβανς από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας ήταν έγκυος στην 26η εβδομάδα και αποφάσισε μαζί με τον σύντροφό της Τζον Κάν να πάνε διακοπές στον Καναδά.

Πήγε διακοπές και τελικά γέννησε

Το ζευγάρι βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ και περίμενε την πτήση του όταν η γυναίκα ξαφνικά άρχισε να έχει πόνους τοκετού. Σαράντα πέντε λεπτά αργότερα, η Ρέιτσελ γέννησε ένα κοριτσάκι, την μικρή Πάιπερ, η οποία ζύγιζε μόλις 862 γραμμάρια. Το μωρό έπρεπε να μείνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών για περίπου 90 μέρες μέχρι να γίνει αρκετά δυνατή, για να μπορέσουν οι γονείς της να την πάρουν στο σπίτι.

Το ζευγάρι ενόψει ταξιδιού είχε κάνει μια ασφάλεια η οποία κάλυπτε και την έγκυο Ρέιτσελ, δεν κάλυπτε όμως τον τοκετό αφού οι μέλλοντες γονείς δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να γεννηθεί το μωρό τους τόσο νωρίς.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα για το ζευγάρι. Η παραμονή της μικρής μέσα στην μονάδα στοίχιζε 8.120 δολάρια ημερησίως και σε σύνολο, μαζί με τον τοκετό, έπρεπε να πληρώσουν σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια.

«Είχαμε τρομερό άγχος στην αρχή καθώς και το παιδί βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση ενώ δεν είχαμε προγραμματίσει και τον τοκετό, πόσο μάλλον σε μια άλλη χώρα» δήλωσε αργότερα η Ρέιτσελ.

Τελικά το ζευγάρι έκανε συμφωνία με το νοσοκομείο να πληρώνει 300 δολάρια τον μήνα. Αν και το ποσό είναι μεγάλο, οι ευτυχισμένοι γονείς δεν δυσανασχετούν γιατί τουλάχιστον έχουν την κόρη τους που είναι υγιής και για αυτό είναι ευγνώμονες, όπως τονίζουν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved