To Cirque Du Soleil επιστρέφει με το περίφημο «DRALION»

Μετά την αλησμόνητη Alegría, μία νέα εκθαμβωτική υπερπαραγωγή του ενός και μοναδικού «Τσίρκου του Ήλιου», το περίφημο Dralion.

To Cirque Du Soleil επιστρέφει με το περίφημο «DRALION»

Μία μεγαλειώδης παράσταση που αψηφά προκλητικά όλους τους φυσικούς νόμους και υπόσχεται μία ακόμη συναρπαστική σκηνική εμπειρία που θα κλέψει για άλλη μια φορά τις καρδιές των Ελλήνων θεατών, κάθε ηλικίας.

Το Cirque du Soleil επιστρέφει λοιπόν φέτος στη χώρα μας, επιδιώκοντας τη «στενή επαφή» που πέτυχε πέρυσι με το ελληνικό κοινό, να την εξελίξει σε σταθερό και ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μαζί του. Επιστρέφει στις 29 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ με μία από τις μεγαλύτερες και πλέον διάσημες υπερπαραγωγές του, το φημισμένο Dralion. Μία θρυλική παράσταση που μέσα της ζει, αναπνέει και κινείται, ατόφια και αυθεντικά ο «μαγικός κόσμος του Cirque du Soleil».
Ένα ακόμη σταυροδρόμι όλων των σκηνικών τεχνών! Ένα ονειρικό συναπάντημα της μαγείας του τσίρκου, της ποίησης, του θεάτρου, της μεγαλοπρέπειας της όπερας, της γοητείας της μιμικής, της τέχνης των κλόουν, του χορού, της μελωδίας της μουσικής, σε μία αρμονική συνεργασία με τον αθλητισμό και τα ακροβατικά.
Ένα εκθαμβωτικό σόου «νεότερης γενιάς» που εκτός από το ότι παρουσιάζει και μία άλλη πλευρά το Cirque du Soleil, φιλοδοξεί – γιατί όχι – στο άμεσο μέλλον να σπάσει και όλα τα ρεκόρ της Alegría!!!

Το Dralion όμως δεν είναι μόνο ο εκτυφλωτικός εντυπωσιασμός, οι κατασκευές «μαμούθ», οι τρομακτικοί αριθμοί. Το Dralion πάνω απ' όλα είναι η πηγή της υπέρτατης ευχαρίστησης. Από την μία το χιούμορ του, που σκορπίζει απλόχερα τη χαρά και το γέλιο, μέσα από τα εμπνευσμένα σκετς των κορυφαίων μίμων και κλόουν του πλανήτη που απαρτίζουν τον θίασό του.

Από την άλλη τα απίστευτα ταχυδακτυλουργικά και κυρίως ακροβατικά νούμερα, που αναγάγουν τους καλλιτέχνες-αθλητές σε σύγχρονους τιτάνες και υπερήρωες, εντάσσοντας τους στο κέντρο, στη ψυχή της αιώνιας αναμέτρησης, ανάμεσα στις δυνάμεις της φύσης και στις ικανότητες και δεξιοτεχνίες του ανθρώπινου νου και του σώματος.

Νούμερα που περιφρονούν επιδεικτικά τους νόμους της βαρύτητας, που διασκεδάζουν επιδεικτικά το φόβο κάθε φυσικού νόμου, καθώς αυτό που βλέπει και πιστοποιεί το μάτι δεν μπορεί να το συλλάβει και να το χωρέσει ο νους.

Η ζωντανή μουσική και τα τραγούδια, ερμηνευμένα επί σκηνής από δύο υπέροχες τραγουδίστριες και έξι σπουδαίους σολίστες, υπογραμμίζουν το πάθος και την ένταση κάθε στιγμής. Πρωτότυπες-όπως πάντα-μελωδίες, εμπνευσμένες από ήχους της Ανατολής και της Δύσης, κλασικά Κινέζικα και Ινδικά ακούσματα που ανακατεύονται γλυκά με μουσικές της Αφρικής, της Ανδαλουσίας, των Βαλκανίων, της Δυτικής Ευρώπης.

Ενσαρκώνοντας μια παράσταση-ενδοσκόπηση, που ενσωματώνει την οικουμενικότητα του πολιτισμού, μια παράσταση όπου η Ανατολή και η Δύση συνυπάρχουν ισότιμα και αρμονικά μέσα από μια φιλική αντιπαράθεση που αφηγείται μεν τις αντιθέσεις τους, αναδεικνύοντας όμως παράλληλα μέσα από αυτές, τις εκλεκτικές συγγένειες και τις κοινές τους ρίζες. Συνδυάζοντας την παράδοση 3.000 ετών της κινέζικης ακροβατικής τέχνης με τη δυτική σκηνική παράδοση, η διεπιστημονική προσέγγιση του Cirque du Soleil πατάει σταθερά από τη μια στην ιστορία και τις αρχές της δυτικής τέχνης, αντλώντας έμπνευση από την άλλη από την ανατολίτικη φιλοσοφία, όπως καταδυκνείει και η σημειολογική ανάλυση του τίτλου της παράστασης(Dra-Lion) που προέρχεται από δύο εμβληματικά πλάσματα. Τον Δράκο που συμβολίζει την Ανατολή και το Λιοντάρι που συμβολίζει τη Δύση.

Στον κόσμο του Dralion λοιπόν οι πολιτισμοί αναμειγνύονται, ανοίγοντας νέους καλλιτεχνικούς ορίζοντες αρμονίας, ομορφιάς και χάρης. Ο κόσμος του Dralion έρχεται φέτος στις 29 Οκτωβρίου 2013 στο Ο.Α.Κ.Α. στην Αθήνα, αναπαράγοντας τον «μαγικό κόσμο» του Cirque du Soleil και δίνοντας μας μια νέα ευκαιρία: Να ταξιδέψουμε, να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο, γιατί όχι να «μετοικίσουμε και να εγκατασταθούμε», σ' αυτόν. Σ' αυτόν, που πέρυσι με τόση άδολη χαρά ιχνηλατήσαμε. 'Έτσι, γιατί μας άρεσε, γιατί μας κέρδισε, γιατί μας μάγεψε.

Γιατί, ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας, πάντα υπάρχει χώρος και χρόνος στη ζωή μας για το Όνειρο και την Φαντασία.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ο.Α.Κ.Α.

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013
10 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΡΧΙΣΕ

Πληροφορίες για την προπώληση στο τηλέφωνο 210 89 38 138

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved