Εμπνέεται από την παιδική αθωότητα και δημιουργεί μοναδικές τοιχογραφίες (pics)

Ο Γάλλος street artist Julien Malland, γνωστός και ως Seth Globepainter, ταξιδεύει ανά τον κόσμο και ζωγραφίζει τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την αθωότητα της παιδικής ηλικίας.

Εμπνέεται από την παιδική αθωότητα και δημιουργεί μοναδικές τοιχογραφίες (pics)

Συνήθως οι τοιχογραφίες του φιλοξενούνται σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ή σε τοίχους κεντρικών οδών, αποτελώντας ένα μικρό υπαίθριο έργο τέχνης.

«Η γλυκιά αθωότητα της παιδικής ηλικίας συχνά αντιπαραβάλλεται με τα χαοτικά περιβάλλοντα που επιλέγω για να τα συνδυάσω» αναφέρει ο Γάλλος καλλιτέχνης.

«Διαβάζουμε όλο και λιγότερο ενώ πολλαπλασιάζεται ο χρόνος που περνάμε μπροστά στις οθόνες. Κατά την ανάγνωση δημιουργούμε δικές μας εικόνες που μπορούμε να τις μεταφέρουμε με λέξεις. Αντίθετα, η οθόνη μας κάνει τεμπέληδες και επηρεάζει τη φαντασία μας», προσθέτει ο Julien Malland.

Ο καλλιτέχνης δρόμου έχει επισκεφτεί πάνω από 50 χώρες και από το 2013 συνεργάζεται με εγχώριους καλλιτέχνες του δρόμου. Έχει κυκλοφορήσει δύο βιβλία σχετικά με τα ταξίδια και την τέχνη του ενώ φωτογραφίες των τοιχογραφιών και των γλυπτών του εκτέθηκαν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Σαγκάη.

Πιστεύει ότι τα παιδιά έχουν την ικανότητα να βλέπουν τον κόσμο με τα δικά τους μάτια, ξεπερνώντας το προφανές. Και αυτό προσπαθεί να μεταφέρει στα έργα του.

Δείτε την εκπληκτική δουλειά του στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved