Φτιάξτε μόνοι σας cupcakes για τη βάπτιση του παιδιού σας!

Βαπτίζετε το μωράκι σας; Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και παράλληλα να έχετε ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό κέρασμα για τους καλεσμένους σας; Γιατί δεν φτιάχνετε μόνοι σας τα cupcakes για τη βάπτιση του παιδιού σας;

Φτιάξτε μόνοι σας cupcakes για τη βάπτιση του παιδιού σας!

Με εύκολα βήματα θα σας δείξω το πως... Βάλτε ποδιές και ....ξεκινάμε!


- Ετοιμάστε την ζύμη για το αγαπημένο σας κέικ. Εγώ προτίμησα το αγαπημένο μου πατζαροκείκ (πολύ υγιεινό) τόσο αγαπητό στα παιδιά μου μιας και μοιάζει με κέικ σοκολάτας.

cake001


-Γεμίστε 3/4 τα χάρτινα καψουλάκια αφού τα έχετε τοποθετήσει στην ειδική φόρμα για cupcake.Το μικρό scoop παγωτού θα σας εξυπηρετήσει καλύτερα από ένα κουτάλι.

cake002

-Ψήστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν..

cake003

- Με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρέστε ένα στρογγυλό κομμάτι από το κεκάκι, αυτό θα είναι το καπάκι μας αφού θα τα γεμίσουμε με λιχουδιά!

cake005


- Αδειάστε το λίγο από το κέντρο εκεί θα μπει η λιχουδιά που λέγαμε. (ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη πετάξετε την ψίχα που θα συγκεντρώσετε, βάλτε τη σε μία σακουλίτσα κατάλληλη για κατάψυξη και φυλάξτε τη εκεί γιατί θα μας χρησιμέψει να φτιάξουμε cake pops μια άλλη φορά ).

cake004

-Γεμίστε το κεκάκι σας με πραλίνα φουντουκιού ή την αγαπημένη σας μαρμελάδα και μετά κλείστε το με το μικρό καπάκι του. Εγώ προτίμησα κρέμα βανίλια, ρευστή και λαχταριστή!

cake006

-Τώρα το καλλιτεχνικό κομμάτι που απολαμβάνω ιδιαίτερα. Για καλύψουμε το cupcake θα χρειαστούμε λίγη ζαχαρόπαστα την οποία μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ή να αγοράσετε. Στο εμπόριο κυκλοφορεί σε όλα τα χρώματα και γεύσεις! Ανοίξτε λοιπόν ένα φύλλο λεπτό ζαχαρόπαστας με τη βοήθεια ενός πλάστη. Αν σας κολλάει στην επιφάνεια του τραπεζιού πασπαλίστε το τραπέζι σας με λίγο άμυλο καλαμποκιού (νισεστέ) ή λίγη ζάχαρη άχνη. Θα χρειαστούμε ένα κουπάτ στρογγυλό τόσο μεγάλο ώστε να καλύπτει την επιφάνεια του cupcake. Aν δεν έχετε κουπάτ σίγουρα κάποιο ποτήρι θα σας εξυπηρετήσει μια χαρά!

cake007


- Αλείψτε το cupcake με γλάσο βανίλιας ή σοκολάτας ( υπάρχουν στα ράφια μεγάλων super market) ή εναλλακτικά με πραλίνα φουντουκιού. Κολλήστε το στρογγυλό κομμάτι ζαχαρόπαστας πάνω στο cupcake. Αρχίζει να ομορφαίνει!

cake010

- Κόψτε διάφορα σχέδια από ζαχαρόπαστα για να στολίσετε τα cupcakes.

cake008

Κολλήστε τα με ένα πινελάκι και λίγες σταγόνες νερό ή σιρόπι.

cake011

-Τώρα καμαρώστε τα!

cake012

Τα φτιάξατε εσείς για το δικό σας μωράκι! Με αγνά υλικά και το δικό σας γούστο! Μπράβο σας!

cake013


Εxtra tip! Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ζαχαρόπαστα μπορείτε να πασπαλίσετε το cupcake με χρωματιστή τρούφα . To αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό και νόστιμο!

Φιλάκια σοκολατένια!

Περισσότερες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου My Cakes, My Hobby στο facebook

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved