Δίδυμα γέννησε το γιγάντιο πάντα Λουν Λουν στην Ατλάντα (φωτογραφίες)

Η Λουν Λουν, το γιγάντιο πάντα του ζωολογικού κήπου της Ατλάντα, έφερε στη ζωή δύο δίδυμα μωρά!

Δίδυμα γέννησε το γιγάντιο πάντα Λουν Λουν στην Ατλάντα (φωτογραφίες)

Οι υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου, ξαφνιάστηκαν αφού ήξεραν ότι η Λουν Λουν είναι έγκυος, αλλά περίμεναν μόνο ένα μωράκι.

Η Λουν Λουν γέννησε το πρώτο της μωρό στις 18:21 (τοπική ώρα) και το δεύτερο, με δύο λεπτά διαφορά στις 18:23. Τα νεογέννητα αποτελούν τα πρώτα γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν σε ζωολογικό κήπο των ΗΠΑ το 2013.

«Δεν είχαμε κανένα λόγο να περιμένουμε δίδυμα, αν και δεν είχαμε αποκλείσει την πιθανότητα», δήλωσε ο Ντουάιτ Λόσον, υποδιευθυντής του κήπου της Ατλάντα. «Από τις λιγοστές εικόνες των υπερήχων που είχαμε στη διάθεσή μας, εικάζαμε ότι υπήρχε μόνο ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο».

Σύμφωνα με αξιωματούχους, είναι η πρώτη φορά που δίδυμα πάντα γεννιούνται στον ζωολογικό κήπο της Ατλάντα. Η Λουν Λουν έχει ήδη φέρει στη ζωή τρία ακόμα μικρά.

Το φύλο των διδύμων δεν έχει ακόμα καθοριστεί, δήλωσε ο Λόσον. Η Λουν Λουν ξεπερνά σε βάρος τα 90 κιλά, ενώ τα μωρά της έχουν το 1/900ό του μεγέθους της.

Παρά το γεγονός ότι είναι σύνηθες στα γιγάντια πάντα να γεννούν δίδυμα, λίγες είναι οι φορές που και τα δύο μικρά επιβιώνουν. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στο ζωολογικό κήπο είναι σε θέση να φροντίσουν το ένα μικρό όσο η μητέρα θα μεγαλώνει το άλλο. Μετά από λίγο καιρό, οι υπάλληλοι του κήπου θα αλλάξουν τα δύο μωρά, ώστε η Λουν Λουν να έχει την πιθανότητα να μεγαλώσει και τα δύο επιτυχώς. «Είναι φυσικά αδύνατο να καταφέρει μία μητέρα να φροντίσει ταυτόχρονα δύο μωρά», είπε ο Λόσον.

Τα γιγάντια πάντα θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση και ζουν κυρίως σε οροσειρές της κεντρικής Κίνας. Υπάρχουν περίπου 1.600 άγρια πάντα που ζουν στη φύση και περίπου 300 σε αιχμαλωσία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved