Οι γιατροί την είχαν ξεγραμμένη και εκείνη σήμερα γιορτάζει τα 1α της γενέθλια

Γεννήθηκε τόσο μικρή που οι γιατροί έδιναν ελάχιστες ελπίδες στους γονείς της ότι θα κατάφερνε να επιβιώσει. Σήμερα, όμως, η Άναμπελ Χείλι η οποία είχε μόλις το ύψος ενός μολυβιού όταν γεννήθηκε, γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια, κάτι που οι γιατροί δεν πίστευαν ποτέ ότι θα συμβεί...

Οι γιατροί την είχαν ξεγραμμένη και εκείνη σήμερα γιορτάζει τα 1α της γενέθλια

Η Άναμπελ ζύγιζε περίπου 600 γραμμάρια όταν ήρθε στον κόσμο, 12 ολόκληρες εβδομάδες νωρίτερα, πέρυσι τον Ιούλιο. Η μητέρα της Ρέιτσελ, 40 ετών σήμερα, έμαθε στην 20η εβδομάδα κύησής της ότι η Άναμπελ δεν αναπτυσσόταν καθόλου στη μήτρα της και μάλιστα, γιατροί την παρακίνησαν να διακόψει την εγκυμοσύνη.

«Είπαν σε εμένα και τον σύζυγό μου Νιλ ότι περιμέναμε κοριτσάκι που όμως δεν αναπτυσσόταν ενώ τα άκρα της ήταν πολύ μικρά. Έπρεπε να κάνω κάθε εβδομάδα εξετάσεις γιατί ο πλακούντας μου δεν τη βοηθούσε να τραφεί σωστά. Μάλιστα, αν η Άναμπελ δεν έφτανε τα 500 γραμμάρια σε βάρος, έπρεπε να σκεφτώ τη διακοπή της κύησης γιατί είχε πολύ λίγες πιθανότητες να επιβιώσει».

Η άτυχη μητέρα, ρώτησε τους γιατρούς αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να κάνει η ίδια ώστε να μπορέσει να βοηθήσει το μωρό της να μεγαλώσει στη μήτρα της όμως εκείνοι της απάντησαν πως δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Τότε η ίδια αποφάσισε να τρώει πολύ ώστε να πηγαίνει στον πλακούντα έστω λίγο παραπάνω τροφή και τελικά, πράγματι, η Άναμπελ ξεπέρασε τα 500 γραμμάρια σε βάρος.

Η μικρή γεννήθηκε πρόωρα και χρειάστηκε να μείνει δύο μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών προκειμένου να τριπλασιαστεί το βάρος της. Πράγματι, σήμερα γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια και αν και σε ανάπτυξη είναι πίσω περίπου τρεις μήνες, ο παιδίατρός της πιστεύει ότι θα καταφέρει να φτάσει τα παιδιά της ηλικίας της στα επόμενα χρόνια για να θεωρείται πλέον ένα υγιές παιδάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved